Tarih: 10.04.2019 16:03

Kaşıkçı´nın ailesinden flaş tazminat açıklaması!

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya TV tarafından, Cemal Kaşıkçı´nın çocuklarının cinayetle ilgili olarak Suudi yetkililerle tazminat görüşmesi yapmadıklarını bildirdi.

Kaşıkçı´nın büyük oğlu Salah böyle bir konuşmanın ya da anlaşmanın yapılmadığını söyledi.

KAN PARASI ALDIKLARI İDDİA EDİLMİŞTİ

Suudi Arabistan´ın, cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın çocuklarına milyonlarca dolarlık evler verdiği ve her ay 10´ar bin dolar ödeme yaptığı iddia edilmişti. 

Washington Post´un eski ve yeni Suudi yetkililer ile Kaşıkçı ailesine yakın kişilere dayandırdığı habere göre, Kaşıkçı´nın ikisi kız dört çocuğunun her birine aylık 10 bin dolar ödeme yapılması ve ev verilmesi, geçen yıl sonunda Kral Selman tarafından onaylanmış, Kaşıkçı´nın çocuklarına verilen evlerin Cidde´de bulunduğu ve her birinin değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu belirtilmişti.  

Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile el sıkışırken çekilen fotoğrafları geçen ekim ayında yayımlanan, Suudi yetkililerle ödeme görüşmelerini yürüten Cemal Kaşıkçı´nın oğlu Salih´in, cinayete kurban giden gazetecinin Suudi Arabistan´da yaşamayı sürdürmek isteyen tek çocuğu olduğu, ABD´de ikamet eden diğerlerinin, Suudi Arabistan´daki yeni mülklerini satmalarının beklendiği kaydedilmişti. 

Çocuklara, Kaşıkçı´nın katillerinin yargılanma sürecinin gelecek aylarda tamamlanmasının ardından "kan parası" görüşmeleri çerçevesinde muhtemelen on milyonlarca dolar alabilecekleri de belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —