Tarih: 21.10.2018 08:48

"KAŞIKÇI, TÜRKİYE´Yİ YENİ ORTA DOĞU´NUN TEMELİ OLARAK GÖRÜYORDU"

Facebook Twitter Linked-in

Gazetecinin arkadaşlarının Kaşıkçı´nın ?atalarının toprağı´ olarak gördüğü Türkiye´ye kalıcı olarak yerleşmeyi planlayan gururlu bir Arap olduğunu söylediği Kaşıkçı´nın kaybolması/öldürülmesinden bir gün sonra, 3 Ekim´de Türk nişanlısı Hatice Cengiz´le evlenmeyi planladığını kaydeden El Deeb´e konuşan Suriyeli film yapımcısı Eiad Alhaji de şunları söyledi:

?Eskiden ülkelerinden ve toplumlarından uzak iki yabancı olarak oturur ve Türkiye´deki, ABD´deki Araplara neler olduğunu konuşurduk. Ben bir Suriyeli, o da bir Suudi Arap olarak. Sürgünde yaşamak ona acı veriyordu ama aynı zamanda fikirlerini özgürce ifade etmekten ve yeni hayatından memnundu.?

"Türkiye´nin gücü Osmanlı İmparatorluğu´nun özelliklerini yansıtıyordu"

Kaşıkçı ailesinin 1. Dünya Savaşı sürecinde nasıl Suudi Arabistan´dan Türkiye´ye geldiğinin anlatıldığı makalede, "Kaşıkçı için bölgede Türkiye´nin gücü ve Arap toplumunun gelişimi, İstanbul´un çok kültürlü ve zengin Orta Doğu´nun merkezi olduğu Osmanlı İmparatorluğu´nun özelliklerini yansıtıyordu" değerlendirmesi yapıldı.

"Türkiye´nin siyasi otoritesi, Osmanlı´nın düşüşünden bu yana Araplara en yakın olandır"

Makalede Kaşıkçı´nın bir diğer arkadaşı Azzam Tamimi´nin şu görüşleri de paylaşıldı:

"Kaşıkçı kendisine İstanbul´da sıcak bir yer bulmuştu. İstanbul´da kendinizi bir yabancı gibi hissetmezsiniz; insanlar, yemekler, alışkanlıklar. Ayrıca Türkiye´nin mevcut siyasi otoritesi, yüz yıl önce Osmanlı İmparatorluğu´nun düşüşünden bu yana Araplara en yakın olanıdır. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) Erdoğan ve onun partisi, Araplara kapılarını açtı."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —