Tarih: 17.10.2018 16:38

KAŞIKÇI OLAYI VAHŞİCE İŞLENMİŞ BİR CİNAYET Mİ? SES KAYITLARINDA NE VAR?

Facebook Twitter Linked-in

Cemal Kaşıkçı´nın nişanlısı Hatice Cengiz´e "benden haber alamazsanız arayın" dediği Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Kaşıkçı´nın kaybolmasının üzerinden 1 hafta geçtikten sonra yaptığı basın açıklamasında Kaşıkçı´nın öldürüldüğünü söylemişti. Kışlakçı, "Öldürüldüğünü teyit ettik" demişti. Kaşıkçı´nın vahşice öldürüldüğünü de sözlerine ekleyen Kışlakçı, ancak bu durumu teyit edemediklerini ifade etmişti.

Al Jazeera´nın ismini açıklamadığı Türk kaynaklara dayandırdığı habere göre; Cemal Kaşıkçı, öldürülmeden önce dövüldü ve uyuşturucu verildi. İddiaya göre, Kaşıkçı, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi´nin odasında ve gözlerinin önünde öldürüldü.

CESEDİ 7 DAKİKADA PARÇALARA AYRILDI

Al Jazzera´ya konuşan Türk kaynaklar, cinayetin ardından Kaşıkçı´nın cesedini parçalama işleminin, Suudi Arabistan´dan özel uçakla Türkiye´ye gelen 15 kişilik istihbarat ekibinin arasında bulunan Adli Tıp Kurumu Başkanı Salah Muhammed Al-Tubaigy tarafından yapıldığını ileri sürdü. İddiaya göre, Al-Tubaigy, cesedi parçalarken beraberinde bulunanlara müzik dinlemelerini tavsiye etti. Yine haberde yer alan iddiaya göre, parçalama işlemi 7 dakika sürdü.

 

Türk yetkililerin elinde olaya ilişkin kayıtların bulunduğu belirtildi.

WSJ DE CİNAYETİN VAHŞİCE İŞLENDİĞİNİ YAZDI

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de Cemal Kaşıkçı´nın öldürüldüğüne dair ifadeler içeren habere yer verdi. Wall Street Journal´ın adını açıklamadığı Türk yetkililere dayandırdığı habere göre; "Suudi suikast timi Kaşıkçı´yı, el-Uteybi´nin önünde önce dövdü, sonra ilaçla uyuttu, öldürülen Kaşıkçı´nın cesedi parçalandı."

Haberde, Türk yetkililerin Kaşıkçı´nın nasıl öldürüldüğüyle ilgili olarak, bir ses kaydını da içeren kanıtları, ABD ve Suudi Arabistan´la da paylaştığı, iki ülkenin de verilen bilgilere itiraz etmedikleri belirtildi.

CESEDİ PARÇALARKEN MÜZİK DİNLEMELERİ İSTENDİ

Wall Street Journal´ın ilk olarak internet sayfasında yayımlanan İstanbul´daki muhabirleri David Gauthier-Villars, Jessica Donati ve Summer Said imzalı habere göre, kayıtta Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi´den odayı terk etmesi istenilen bir ses duyuluyor.

Türk yetkililerin, ses analizinden bu kişinin Suudi adli tıp uzmanı Salih el Tubaygi olduğunu tespit ettikleri belirtiliyor. Salih el Tubaygi´nin, Kaşıkçı´nın cesedini parçalarken çevredeklerden müzik dinlemelerini istediği de haberde aktarılan bir diğer ayrıntı.

 

YENİ ŞAFAK: YAŞAMAK İSTİYORSAN SUS!

Öte yandan Yeni Şafak gazetesi de Kaşıkçı olayına dair ses kayıtlarına ulaştıklarını ve kayıtlarda cinayetin vahşice işlendiğini yazdı. Haberde geçen ifadelere göre; Kaşıkçı´ya korkunç işkenceler yapıldı. Haberin detayı ise şöyle;

Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı´nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Ses kayıtlarının birinde Başkonsolos Muhammed Uteybi´nin "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" şeklinde sesi duyuluyor. Cinayeti işleyenler ise Uteybi´ye "Yaşamak istiyorsan sus!" şeklinde cevap veriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —