KARAMOLLAOĞLU´NDAN ´İLKERLER İTTİFAKI´ AÇIKLAMASI: SEÇİM KARARI ALINDIKTAN SONRA VERİLECEK BİR KARARDIR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri ittifakına ilişkin, "İlkeler bazında bir ittifak var. İnşallah o fiilen ne zaman olur, nasıl olur, bir şey olur mu, o seçim atmosferine girildikten sonra. Şu anda bir seçim atmos

KARAMOLLAOĞLU´NDAN ´İLKERLER İTTİFAKI´ AÇIKLAMASI: SEÇİM KARARI ALINDIKTAN SONRA VERİLECEK BİR KARARDIR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türk Polis Teşkilatı´nın 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Balgat´taki 10 Nisan Polis Merkezi´ni ziyaret etti. Polislerle tokalaşıp tebriklerini ileten Karamollaoğlu, merkezden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SEÇİM KARARI ALINDIKTAN SONRA VERİLECEK BİR KARARDIR

"İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray´ın ´Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ilkeler bazında anlaştık´ sözlerinin" hatırlatılması üzerine Saadet Lideri Karamollaoğlu, "İlkerler bazında ittifak olduğunu epey önce biz de söyledik. İlkeler bazında bir ittifak var. İnşallah o fiilen ne zaman olur, nasıl olur, bir şey olur mu, o seçim atmosferine girildikten sonra. Şu anda bir seçim atmosferi var ama seçim kararı alındıktan sonra verilecek bir karardır." yanıtını verdi.

´KESİNLİKLE YÜRÜTME BAŞKASININ ETKİSİ ALTINDA KALMAMALIDIR´

"İlkeler neler? Parlamenter sistem mi?" sorusu üzerine Karamollaoğlu, partisinin "kuvvetler ayrılığı" prensibinin üzerinde durduğunu vurguladı. Karamollaoğlu, şunları ifade etti:

"Parlamenter sistem de olabilir, başkanlık sisteminde kuvvetler ayrımı sağlanırsa o da olabilir. Mühim olanı icra gücü olan bir yetkilinin karşısında, güçlü bir parlamentonun olmasıdır. Aynı zamanda adalet mekanizmasının kesinlikle yürütmenin ve başkasının etkisi altında kalmamasıdır. Aksi takdirde adalet tecelli etmez."