Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul’un 6 ilçesinde 3 gün süreyle gösteri ve yürüyüşler yasaklandı

İstanbul’un 6 ilçesinde 3 gün süreyle gösteri ve yürüyüşler yasaklandı. Yasaklama kararı İstanbul Valiliği tarafından alınarak kamuoyuna duyuruldu.

İstanbul’un 6 ilçesinde 3 gün süreyle gösteri ve yürüyüşler yasaklandı

İstanbul’un 6 ilçesinde 3 gün süreyle gösteri ve yürüyüşler yasaklandı. Yasaklama kararı İstanbul Valiliği tarafından alınarak kamuoyuna duyuruldu.

Valilikten tapılan açıklamada yasağın gerekçesi açıklanmadı ancak söz konusu yasağın bugün saat 20.00'den 10 Eylül saat 23.59’a kadar Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli İlçelerini kapsadığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli İlçelerinde her türlü miting, basın açıklaması, açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni vb. türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtılması, pankart/afiş asılması vb. organizasyonlar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin (a) ve (c) bentleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddelerinden doğan yükümlülükler gereği, 07.09.2025 Pazar günü saat 20.00'dan 10.09.2025 günü saat 23.59’a kadar yasaklanmıştır.”

CHP İstanbul il yönetimine Gürsel Tekin başkanlığındaki bir kayyum heyeti atanmıştı. CHP yönetimi ise kayyumu kabul etmediklerini ve pazartesi günü il binasına gireceğini açıklayan Gürsel Tekin ve beraberindekilerin binaya alınmayacağını duyurmuştu.

CHP Gençlik ve Kadın Kolları da il binasının çevresinde insan zinciri oluşturacaktı. Söz konusu Valilik kararının bu eylemler nedeniyle alındığı değerlendiriliyor.

 

Kaynak: rudaw.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER