İstanbul Boğazı´na yüzen sahneler geliyor

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım´ın kültür-sanat projeleri kapsamında İstanbul Boğazı´nda iki adet yüzen platform yapılacağı belirtildi.

İstanbul Boğazı´na yüzen sahneler geliyor

 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım´ın kültür-sanat projeleri kapsamında İstanbul Boğazı´nda iki adet yüzen platform yapılacağı belirtildi.

Yıldırım´ın seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, kültür-sanat projeleri kapsamında İstanbul´da bir ilk hayata geçirilecek. Bu kapsamda, İstanbul´a suda yüzen iki adet büyük platform inşa edilecek.

Biri Haydarpaşa biri Arnavutköy´de olacak

Biri Haydarpaşa´da yer alacak platformda, Boğaz manzaralı konser ve sahne sanatları etkinlikleri yüzen mavna üzerine kurulacak dev sahnede hayat bulacak. Diğeri ise Boğaz´da yüzer halde farklı noktalara taşınabilecek. Boğaziçi Etkinlik Sahnesi adıyla hayata geçirilecek platformda İstanbullulara eşsiz bir deneyim yaşatılacak.

Tamamen şeffaf olacak bu yüzer platform Boğaz´ın imajını güçlendirecek. Boğaz siluetinde gerçekleştirilecek uluslararası etkinlikler dünyada da yankı bulacak bir nitelik taşıyacak. Boğaziçi Sahnesi etkinlik olmadığı günlerde ise "Boğaziçi Müzesi, Sergi ve Seyir Alanı" olarak işlevlendirilecek.

7 bin 857 metrekarelik alan

Yer değiştirerek Boğaz´ın farklı bölgelerinde ziyaretçilere açılacak platform, 100 metre çapında ve 7 bin 857 metrekare alana sahip olacak.

Arnavutköy´deki inşa edilecek "Dünya Sahnesi ve Açık Hava Tiyatrosu" platformu ise dünya starlarının sahne alabileceği kalitede, üst düzey sahne sistemlerine sahip, festival ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek özellikte olacak.