İsrailli eski bakana İran´a casusluktan 11 yıl hapis cezası

İsrail´de eski Enerji Bakanı Segev, "İran adına casusluk yaptığı" gerekçesiyle 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İsrailli eski bakana İran´a casusluktan 11 yıl hapis cezası

İsrail´in Kanal i24 televizyonunun haberine göre, eski Enerji Bakanı Gonen Segev, bugün işgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Merkezi Mahkeme´de duruşmaya çıkarıldı.

Segev´in suçunu kabul ettiği belirtilen haberde, "Suçun itirafını içeren bir anlaşmayı imzaladıktan sonra İran´a casusluk yapmakla suçlanan eski bakan Segev´e 11 yıl hapis cezası verildi." ifadeleri kullanıldı.

Eski bakan Segev´in, İsrail´in enerji üretim teknolojisi, güvenlik alanları, binaları ve İsrail´in siyasi ve güvenlik birimleri yetkilileri hakkında İran´a istihbarat sağlamakla suçlandığı kaydedildi.

Haberde Segev´in son yıllarda Nijerya´da yaşadığı ve 2018 yılında Gine´ye geçmek üzereyken İsrail´in talebi üzerine Gine makamlarınca ülkeye girişine izin verilmediği ve İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) tarafından geçen yılın mayıs ayında İsrail´e getirildiği belirtildi.

Segev´in Nijerya´da bulunduğu süre boyunca İran Büyükelçiliği ile daima temasta olduğu ve İran istihbaratına bilgi verdiği öne sürülen haberde, eski bakanın İran istihbaratına çalışan bir casus olduğuna vurgu yapıldı.

İsrail´de 1995-1996 yıllarında Enerji Bakanlığı yapan Gonen Segev, daha önce uyuşturucu kaçakçılığı, dolandırıcılık ve sahtekarlık suçlamaları nedeniyle 9 gün boyunca yalnız bir hücrede hapse atılmıştı.

İran İstihbarat Bakanlığı Casuslukla Mücadele Birimi Genel Müdürü de geçen ay İran istihbarat servislerinin İsrail yönetimi içinde güçlü nüfuzu olduğunu ileri sürmüştü.