Tarih: 19.05.2018 11:09

İSRAİL´İN GAZZE KATLİAMI NEW YORK´TA PROTESTO EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

 ABD´nin en büyük metropol kentlerinden New York´taki Ortodoks Yahudiler ve Filistinliler, İsrail´in Gazze sınırındaki protestolarda Filistinli sivillere karşı katliamını protesto etti. 

Times Meydanı´nda toplanan Ortodoks Yahudiler ve Filistinli gruplar, İsrail´in Gazze´deki katliamını kınamak ve Nekbe´nin (Büyük Felaket) 70. yıl dönümü nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

İsrail´in işgalci politikalarına son vermesi çağrısında bulunan göstericiler, İsrail karşıtı dövizler taşıdı ve sloganlar attı.

"Gazze´de yaşananlar insanlık için büyük bir utanç"

Göstericilerden Rabbi Dovid Feldman AA muhabirine yaptığı açıklamada, Times meydanında Nekbe´nin 70. yıl dönümünde Filistinlilere katıldıklarını ve 70 yıldır süren felaketi protesto ettiklerini söyledi.

Gazze´de Filistinlilerin barışçıl gösterilerde İsrail´in işgaline karşı çıktığını belirten Feldman ,´´Gazze´de yaşananlar insanlık için büyük bir utanç.´´ dedi. 

"Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımıyoruz"

İsrail işgalinin son bulmasını umut ettiklerini söyleyen Feldman ABD´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasını da eleştirdi.

Feldman, ´´Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımıyoruz.´´ ifadesini kullandı.

Yitzchok Deutsch ise Gazze´den korkunç görüntüler gelmesi üzerine ´´bu karanlık günde´´ Filistinlilerin yanında olmak istediklerini belirterek, Filistinlilerle beraber ağladıklarını kaydetti.

Times Meydanı´ndan İsrail´in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği önüne ellerindeki pankartlarla yürüyen grup burada da sloganlarla protestolarını sürdürdü.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —