İSRAİL´DEN GAZZE´YE YAKIT GEÇİŞİ İÇİN ?İSTİSNAİ´ İZİN VERİLDİ

İsrail, Gazze´nin tek elektrik santralinin faaliyetini sürdürebilmesi amacıyla Katar tarafından finanse edilen yakıtın bölgeye ulaştırılması için Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı´nı "istisnai" olarak açtı.

İSRAİL´DEN GAZZE´YE YAKIT GEÇİŞİ İÇİN ?İSTİSNAİ´ İZİN VERİLDİ

12. 10. 2018 Cuma

Kerm Ebu Salim´de görevli güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail´in istisnai izniyle açılan sınır kapısından Katar´ın finanse ettiği 151 bin litre yakıt taşıyan 4 tanker Gazze´ye geçti.

İsrail hafta sonu tatili olması nedeniyle cuma ve cumartesi günleri Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı´nı kapalı tutuyor.

Gazze´deki tek elektrik santralinin faaliyetini sürdürebilmesi amacıyla Katar tarafından gönderilen yakıtın Gazze´ye ulaştırılmasına salı günü başlanmıştı.

İsrail gazetesi Haaretz geçen hafta, Katar ile "elektrik santrali için yakıt alımını finanse etmeyi" öngören bir anlaşma imzalandığını yazmıştı.

Haberde, Katar´ın yardımları ile Gazze´de günlük olarak verilen elektriğin 4 saatten 8 saate çıkarılmasının hedeflendiği kaydedilmişti.

Gazze´de İsrail ablukasının başladığı 2006´dan bu yana enerji temininde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bölge, 600 megavat elektriğe ihtiyaç duyuyor, ancak bunun yalnızca 210 megavatı temin edilebiliyor. Günlük elektrik kesintileri 18 ila 20 saati buluyor.