Tarih: 21.08.2018 16:44

İsrail şehit ettiği Filistinlinin ailesine bir de para cezası kesti

Facebook Twitter Linked-in

21. 08. 2018 Salı

İsrail basınında yer alan haberlere göre, işgal altındaki Doğu Kudüs´te yer alan Mescid-i Aksa´nın Meclis (Nazır) Kapısı´nda cuma günü bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla İsrail polisi tarafından vurularakşehit edilen Filistinli Ahmed Muhamid´in ailesine, Umm´ul Fehm beldesinde düzenlenen cenaze törenine 150´den fazla kişinin katıldığı gerekçesiyle 13 bin 600 dolar para cezası verildi.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, İsrail polisinin 30 yaşındaki Filistinli Muhamid´in naaşını ailesine cenazeye 150 kişiden fazla katılım olmaması şartıyla teslim ettiği iddia edildi.

Yisrail Hayevm gazetesi de İsrail polisinin, cenaze törenine 150´den fazla katılım olduğu ve "tahrik edici" sloganlar atıldığı iddiasıyla Muhamid´in aile fertleri hakkında soruşturma başlattığını yazdı.

Ailenin avukatı Raid Muhamid, Haaretz´e yaptığı açıklamada, ailenin polisin naaşı teslim etmek için koştuğu şartı reddettiğini ve naaşın "Adalet" hukuk kurumunun girişimleriyle şartsız olarak teslim edildiğini söyledi.

Avukat, şehit Ahmed Muhamid´in psikolojik sıkıntıları olduğunu ve bıçaklama girişiminin motivasyon kaynağının milli sebepler olmadığını ifade etti.

Şehidin kardeşi Nesim Muhamid de kardeşinin birkaç yıldır Şaer Menşiye Merkezi´nde psikolojik tedavi gördüğünü, ancak bir Arap olduğu için İsrail polisinin onu kontrol etmeye çalışmadan doğrudan öldürme yoluna gittiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —