Tarih: 21.12.2017 08:14

İsrail Parlamentosunda "Erdoğan tartışması"

Facebook Twitter Linked-in

- Knesset´teki Ortak Arap Listesi Bloku üyesi Filistin asıllı milletvekili Tiybi:
"Sağcı milletvekilleri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Kudüs´e ilişkin tavrı nedeniyle cezalandırılması talebinde bulundu. Sağcı milletvekiller, Erdoğan´ın İsrail´in egemenliğine müdahale ettiğini belirtti"
"Türkiye Cumhurbaşkanı ve halkının Trump´ın kararına karşı ortaya koyduğu tavır onurlu bir tavırdır. Tüm Arap ve İslam ülkeleri, Filistin halkının davasına destek vermek için böylesi bir tavır ortaya koymalıdır" 
"İsrail´in sağ kanadını öfkelendiren ve Erdoğan´a saldırmasına neden olan şey Türkiye´nin izlediği net ve sağlam pozisyonudur ki bu da hiçbir şekilde tevil kabul etmeyen tarihi gerçeklere dayanmaktadır"
 

ABD´nin Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanımasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Kudüs ve Filistin davasına ilişkin yaptığı destek açıklamaları bugün İsrail Parlamentosu´nda (Knesset) tartışmaya açıldı. 

Likud Partisi milletvekili aşırı sağcı Yehuda Glick ile bazı İsrailli sağcı milletvekillerinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Kudüs´e ilişkin açıklamalarından dolayı cezalandırılmasını istemeleri" üzerine, konunun Knesset Genel Kurulu´nda tartışmaya açılmasına Filistin asıllı milletvekili Ahmed et-Tiybi tepki gösterdi.

Knesset´teki Ortak Arap Listesi Bloku üyesi milletvekili Tiybi yaptığı yazılı açıklamada, "Sağcı milletvekilleri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Kudüs´e ilişkin tavrı nedeniyle cezalandırılması talebinde bulundu. Sağcı milletvekiller, Erdoğan´ın İsrail´in egemenliğine müdahale ettiğini belirtti." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın tavrının son derece onurlu bir tavır olduğunu vurgulayan Tiybi şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhurbaşkanı ve halkının Trump´ın kararına karşı ortaya koyduğu tavır onurlu bir tavırdır. Tüm Arap ve İslam ülkeleri, Filistin halkının davasına destek vermek için böylesi bir tavır ortaya koymalıdır." 

Kudüs´ün Filistin devletinin başkenti olduğunu ve bunun bu şekilde devam edeceğini kaydeden Tıybi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail´in sağ kanadını öfkelendiren ve Erdoğan´a saldırmasına neden olan şey Türkiye´nin izlediği net ve sağlam pozisyonudur ki bu da  hiçbir şekilde tevil kabul etmeyen tarihi gerçeklere dayanmaktadır.  Cumhurbaşkanı Erdoğan´a saldırmalarının bir nedeni de özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı´nın (İİT) dönem başkanı olarak doğru ve doğal bir tavır sergilemesidir. Kudüs baş tacımızdır, Trump´ın kararından önce de sonra da Filistin devletinin başkentidir ve öyle de kalmaya devam edecektir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —