İsrail lobisinin gizli planına bakın!

İsrail, lobilerini harekete geçiriyor

İsrail lobisinin gizli planına bakın!

İsrail Dışişleri Bakanlığı tüm büyükelçiliklerine Hizbullah´a karşı Hariri ve Suudi Arabistan lehinde lobi faaliyetinde bulunulması talimatını verdi.

Suudi Arabistan´daki gelişmeleri Lübnan´a yönelik bir saldırı için fırsat gören İsrail, lobilerini harekete geçiriyor.

Kudüs´ten tüm İsrail büyükeçiliklerine gönderilen mesajda Hariri´nin istifasının desteklenmesi ve bulundukları ülkelere İran tehdidinin anlatılması istendi.

SUUDİ ARABİSTAN´IN DESTEKLENMESİ GEREKİR

Yemen´de Husilerle savaş halinde olan Suudi Arabistan´ın desteklenmesi gerektiği vurgulanan mesajda Hariri´nin istifasının İran ve Hizbullah´ın Lübnan için ne kadar tehlikeli olduğunun gösterdiği ve bu tehlikenin de diğer ülkelere anlatılması gerektiği belirtildi.

İLK DİREKT UÇUŞ OLARAK TARİHE GEÇTİ

ABD´de Trump döneminin başlaması ile Riyad-Tel-Aviv arasında yakınlaşmaya dönük işaretler görüldü. Trump, Mayıs ayındaki Riyad ziyaretinden sonra direkt Tel-Aviv´e geçti. Trump´ın bu adımı iki ülke arasında ilk direkt uçuş olarak tarihe geçti.

İSRAİL´E GİZLİ ZİYARET

Trump´ın damadı ve danışmanı Jared Kushner de Netanyahu yönetimine yakınlığı ile tanınıyor. Kushner, Veliaht Prens Muhammed bin Selman´a da yakınlığıyla biliniyor. Eylül ayında, Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed bin Selman´ın İsrail´e gizli bir ziyaret yaptığı iddia edilmiş, bu iddia daha sonra Suud Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.