Tarih: 03.09.2018 14:59

İSRAİL İRAN´IN SURİYE DIŞINDAKİ HEDEFİLERİNİ VURMAYA HAZIRLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

03. 08. 2018 Pazartesi

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ülkesinin İran´ın Suriye dışındaki hedeflerine saldırmaya hazırlandığını belirtti.

İsrail devlet televizyonuna göre, Kudüs´te düzenlenen bir konferansta konuşan Savunma Bakanı Liberman, ?Biz kendimizi sadece Suriye topraklarıyla sınırlamıyoruz. Bu açıkça bilinmelidir.? dedi.

İran´ın Suriye dışındaki hedeflerini vuracaklarını belirten Liberman, ?Biz kaynağı neresi olursa olsun İran´ın tüm tehditleriyle mücadele edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Liberman konuşmasında, İran´ın hangi ülkelerdeki hedeflerini vurabileceklerini ise belirtmedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 30 Ağustos´ta yaptığı açıklamada, Suriye´yi ve İran´a ait mevzileri hedef alma tehdidinde bulunmuştu.

İsrail son aylarda Suriye´deki İran hedefine yönelik saldırılar düzenliyor. İsrailli yetkililer, ?İran´ın Suriye´deki temerküzü? olarak isimlendirdikleri varlığını engellemek için bir dizi strateji geliştirme konusunda ise ısrarlı.

İsrail ayrıca iç savaşın başladığı 2011´den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri´nden, topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —