Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL İLE HAMAS´IN ARASINDA BND VAR

İsrail ve Hamas arasında gerçekleşen ateşkes görüşmeleri için Alman dış istihbarat servisi BND aracı oldu. Fransız uluslararası güvenlik ve istihbarat sitesi ?İntelligence Online´ın haberine göre, BND, Hamas´ı İsrail´le işbirliğine ikna için Katar istihba

İSRAİL İLE HAMAS´IN ARASINDA BND VAR

İSRAİL İLE HAMAS´IN ARASINDA BND VAR

 

İsrail ve Hamas arasında kalıcı bir ateşkes için görüşmelerin yeniden başladığı yönündeki iddialara, Almanya dış istihbarat servisi BND´nin iki taraf arasında arabulucu olduğu da eklendi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier´in 1 Haziran´da gerçekleşen Gazze ziyaretinin de bu operasyonun bir parçası olduğu, gizli görüşmelerin tazelenmesi için aracılık yaptığı belirtiliyor.

KATAR´DAN DESTEK İSTENDİ

İntelligence Online´ın haberine göre, BND, Hamas´ı İsrail´le işbirliği yapma konusunda ikna etmeye yönelik çabalarda bulundu ve bunun için Katar istihbarat servisinden de destek aldı. Bu girişimin Ramallah´taki Filistin yetkililerinde endişeye sebep olduğunun yer aldığı haberde Filistin İstihbarat servisinin başı Majed Faraj, Başkan Mahmud Abbas´a sunduğu bir raporda bu öneriye dair uyarısını dile getirdi.

ABBAS´A KAHİRE ÇAĞRISI

Faraj, Abbas´a süreci durdurmak için müdahalede bulunması adına Kahire´ye gitme çağırısında bulundu. Bu çağrının Kahire´nin de Hamas ile gerginliğin giderilmesi için yapıldığının yer aldığı haberde şu ifadeler yer aldı: ?Katar istihbaratı, Doha´da sürgünde olan Musa ebu´l-Marzuka´ya, Kahire´nin Gazze ve Mısır arasından geçen Rafah kuşatmasını zayıflatmaya hazır olduğu mesajını iletti. Karşılığında, Hamas´ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam, Mısır ordusunun Sina´da İslamcı savaşçıları aramasına yardımcı olma sözü verdi.?


?İntelligence Online?ın haberine göre Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier´in 1 Haziran´daki Gazze ziyareti bu operasyonun bir parçası.

 



Anahtar Kelimeler: İSRAİL HAMAS ARASINDA

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER