Tarih: 28.08.2018 17:49

İSRAİL GENEL SAĞLIK KURUMU´NDAN BİLİMSEL BİR GÖRÜŞ: NETANYAHU´NUN ?YENİDEN´ SEÇİLMESİ İSRAİLLİLERİN KELLİĞİNE NEDEN OLUYORMUŞ!

Facebook Twitter Linked-in

28. 08. 2018 Salı

"Israel HaYom" gazetesinin haberine göre, İsrail Genel Sağlık Kurumu´nun, İsrailliler arasında kellik oluşturabilecek nedenlerden birinin psikolojik baskı olduğunu, yakın akraba ölümü ya da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun başbakan olarak yeniden seçilmesiyle bu durumu örneklendirdiği belirtildi.

Haberde, Genel Sağlık Kurumu´nun kelliğe neden olabilecek durumlara ilişkin hazırladığı listede, psikolojik baskının bu nedenlerden biri olabileceği ve ciddi saç dökülmesine yol açtığı belirtilerek, Netanyahu´nun yeniden başbakan seçilmesinin de psikolojik baskıyı artıran faktörlerden biri olarak örnek listesinde yer aldığı kaydedildi.

Netanyahu´nun seçilmesinin kelliğe neden olan psikolojik baskı faktörleri arasında yer alması, Netanyahu tarafları arasında tepkiye neden oldu.

Netanyahu taraftarlarının protesto etmesi üzerine Genel Sağlık Kurumu, Netanyahu´nun adını faktörler arasından çıkararak listeyi yeniden düzenledi ve taraftarlarından özür diledi.

İsrail Sağlık Bakanlığı´na bağlı Genel Sağlık Kurumu, sosyal sigortalı vatandaşlara, tanı, danışmanlık, tıbbi tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —