Tarih: 05.10.2018 06:59

İSRAİL BOŞ DURMUYOR! KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

Filistin topraklarında işgalini her geçen gün artıran İsrail, ülkemizde de harekete geçti. Ekonomi yönetiminin McKinsey´e emanet edilmesi gündemdeki sıcaklığını korurken, İsrail ülkemizde yaşanan ekonomik krizden faydalanmak için kolları sıvadı. İsrail´in İstanbul Konsolosluğu, ?Zor Zamanlarda Türkiye-İsrail İlişkileri´ adı altında panel tertipledi. 

Panelle ilgili Milli Gazete´nin ulaştığı bilgilere göre, ekonomi ve siyaset dünyası başta olmak üzere onlarca üst düzey yetkilinin toplantıya katıldığı ortaya çıktı. İsrail´e, ülkedeki ekonomik zor şartlardan nasıl fayda ve pay çıkaracağı panelde ele alındığı öğrenilirken, serbest ekonomi modeli başta olmak üzere birçok konunun masaya yatırıldığı ortaya çıktı.

krizi-firsata-ceviriyorlar-2.jpg?

SERBEST EKONOMİYİ SAVUNUYORLAR

Türkiye ekonomide yaşanan krizle uğraşırken, İsrail´in İstanbul Konsolosluğu da harekete geçti. Önceki gün İsrail Konsolosluğu ile Friedrich Naumann Vakfı ?Zor Zamanlarda Türkiye ve İsrail İlişkileri´ adı altında Türk ekonomisini masaya yatırdılar. Serbest ekonomi modelini savunan Friedrich Naumann Vakfı´nın İsrail Konsolosluğu´yla birlikte bu dönemde ekonomi programı düzenlemesi dikkat çekti. Ekonominin ele alındığı panelde İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin artırılması gerektiği belirtilirken, İsrail´in ülkemizde yatırımlarını artırması gerektiğine dikkat çekildi.

 

 

 

hasan-ak%C3%A7akayao%C4%9Flu.jpg?

BANKA MÜDÜRÜ DE TOPLANTIYA KATILDI

Panelde Türkiye ekonomisi tüm yönüyle masaya yatırılırken, İsrail´in Türkiye ekonomisinde neler yapabileceği tek tek sıralandı. Günümüzün siyasi konjonktürü içinde iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmenin İsrail´in menfaatine olacağı belirtilen panelde, İsrail Türkiye arasındaki ilişkilerin artırılmasında basına ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğüne dikkat çekildi. Zor Zamanlarda İsrail-Türkiye İsrail İlişkileri paneline katılan isimlerde dikkat çekiyor. Ekonomi ve siyaset dünyası başta olmak üzere üst düzey onlarca yetkilinin toplantıya katılması ?Türkiye İsrail arasında yeni bir yakınlaşmamı başlıyor´ sorularına neden oldu. Toplantıda Bank Pozitif Genel Müdürü Hasan Akçakayaoğlu, Friedrich Naumann Vakfı Başkanı Dr. Hans Georg Fleck´in de katıldığı öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —