Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´dan Yeni Zellanda Katliamı Açıklaması....

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, Yeni Zelanda´da gerçekleştirilen katliam ile açıklamada bulundu.

İran´dan Yeni Zellanda Katliamı Açıklaması....

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yeni Zellanda´da iki camiye yönelik gerçekleştirilen ve onlarca Müslümanın şehit olduğu barbarca saldırıyı şiddetle telin ederek ?Yeni Zellanda´da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen Cuma katliamı bir kez daha batılı ülkeler tarafından beslenen ve alevlendirilen İslamfobia ile uluslararası mücadelenin gerekliliğini ortaya koydu? dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yeni Zellanda´da camideki Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamı ?terörist ve ırkçı saldırı? ?barbarca ve yürek yakıcı? şeklinde tanımlayarak ?bu elim hadise dünyadaki bütün Müslümanların, özelde de İran halkının kalbini parçalamıştır? dedi.

Açıklamasında, ?birçok savunmasız ve masum Müslümanın şehadeti ve yaralanmasıyla sonuçlanan bu barbarca cinayet islam fobia ve terörizme karşı küresel bir mücadelenin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Ne yazık ki bu da batılı yönetimler tarafından beslenmektedir? diyen Hasan Ruhani, bütün dünya toplumlarına, özellikle de İslam ülkelerine bu insanlık dışı katliama karşı ciddi bir tepki verme çağrısında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin yanısıra dışişleri bakanı Cevad Zarif de Yeni Zellanda katliamını şiddetli telin ederek, Yeni Zellanda saldırısında ABD Başkanı Trump´ın İslam karşıtı söylem ve tavırlarının etkili olduğunu söyledi.

Cevad Zarif açıklamasında ?İsrailli haydutlar Filistin´de camiye giriyor ve Filistinlileri tahkir ediyor, teröristler Yeni Zellanda´da 49 müslümanı nasıl katlettiğini canlı yayınla veriyor. Neden, çünkü Müslümanların şeytanlaştırılması fikir özgürlüğü olarak görülüp bu tutum cezasız kalıyor? dedi 

İRAN´DAN YENİ ZELLANDA İÇİN ACİL OTURUM ÇAĞRISI

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Yeni Zellanda´daki insanlık dışı menfur katliam üzerine İslam İşbirliği Konferansı Örgütü´ne acil oturum düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Cevad Zarif, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığını yürüten Türkiye´nin dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nu telefonla arayarak İslam ülkelerinin bu katliama karşı en uygun tepkiyi vermeleri gerektiğini söyledi.

Cevad Zarif, Çavuşoğlu ile görüşmesinde, siyonistlerin Mescid-I Aksa´ya baskınları ve Yeni Zellanda´daki katliamı konuşmak üzere İslam ülkelerinin cumhurbaşkanı ya da dışişleri bakanı düzeyinde acilen bir oturum düzenlemeleri gerektiğini söyledi.

Ayrıca Filistin Direniş Hareketi(HAMAS) ve Lübnan Hizbullah´ı da Yeni Zelanda katliamı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER