İRAN´DAN ´ASTANA GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETMELİ´ MESAJI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, ABD, İngiltere ve Fransa´nın Esed rejimine karşı düzenlediği operasyona rağmen Türkiye, Rusya ve İran´ın Astana görüşmelerine devam etmesi gerektiğini belirtti.

İRAN´DAN ´ASTANA GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETMELİ´ MESAJI

 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, başkent Tahran´daki Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, ABD, İngiltere ve Fransa´nın Esed rejimine karşı düzenlediği operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD´nin Astana görüşmelerinden rahatsız olduğunu dile getiren Kasımi, "ABD bu saldırılarla üç ülke (Türkiye, Rusya ve İran) arasında ayrılık çıkarmaya çalışıyor. Bu ülkeler uyanık olmalıdırlar ve Suriye´nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik çalışmalarına devam etmelidirler." dedi.

"İsrail saldırıları cevapsız kalmayacak"

İsrail´in Suriye´deki T-4 askeri üssüne düzenlediği ve bazı İran askerlerinin de ölümüne neden olan saldırıya ilişkin ise Kasımi, şunları kaydetti:

"İsrail´in bölgedeki Müslümanlara ve özellikle Suriye halkına yönelik düşmanca saldırıları devam ediyor. Uzun vadede de olsa bu gibi saldırılar cevapsız kalmayacaktır."

İran´dan Türkiye´ye geçen Afganlar

AA muhabirinin Afganların yasa dışı yollarla İran üzerinden nasıl kolaylıkla Türkiye´ye geçebildiğine yönelik sorusu üzerine Kasımi, bu konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Sınırdan geçişlerin ekseriyetle kaçakçılar vasıtasıyla gerçekleştirilğini kaydeden Kasımi, yasa dışı geçişlerin üstesinden gelmeye yönelik çabaların devam ettiğini aktardı.