Tarih: 16.12.2018 19:18

İran Ve Irak Ticareti Yıl Sonuna Kadar 13 Milyar Dolara Ulaşacak

Facebook Twitter Linked-in

İran ve Irak Ticaret Odası Başkanı Yahya İshak,  İran ve Irak Ticaret Odasının Tahran´da düzenlediği toplantıda; İran ve Irak arasındaki işbirliğinin herkes için açık olduğunu belirterek, geçmişe göre bu yılın ilk 8 ayında ticaret hacminin yüzde 33 arttığını söyledi.

İshak; geçen bu 8 aylık süre zarfında ilişlilerimiz gelişti ve yıl sonuna kadar ticaretimizin 12 ila 13 milyara ulaşacağından ümitliyiz açıklamasında bulundu.

İran ve Irak Ticaret Odası Başkanı konuşmasının devamında; İran İslam Cumuriyeti ve Irak yetkililerinin iki ülke ticaretinin 20 milyar dolara ulaşması öngörüleri ulaşılması imkansız bir hedef değil ve bana göre ulaşılabilinir.

İshak; İran ve Irak´ın kurallar ve anlaşmalar üzerinde yaptıkları değişiklikler, ticari ilişkilerin gelişmesi için ümitleri daha da arttırmıştır. Irak´ta faliyet gösteren İranlı sermayedarlar faaliyetlerini uzun süreli olmaldırı zira Iraklı yetkililer İran´lı sermayedarların Irak´ta yatırım yapmalarını istemektedirler. Biz herhalükarda ticari ilişkilerimizin gelişmesi için kendimizi gereksinimlere göre hazırlamalıyız.

İran ve Irak Ticaret Odası Başkanı; Ürünlerimizi Irak´ın Kürdistan bölgesinden veya ülkedeki herhangi bir bölgeden ithal etmeye hazırız. Irak´taki yasalar ve düzenlemeler uygunsa, Irak´la olan ekonomik bağlarımızın hacmini ve çeşitliliğini artırabilir ve bir iş dengesi oluşturabiliriz açıklamasında bulundu.

İshak; Biz, sigorta ve garantilerin uygulanması için gerekli alanı sağlamaya hazırız ve genel olarak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.

Aynı şekilde Iraklı ekonomi danışmanı Sayed Meryem Davud da, İran ve Irak´ın bu konferans ve toplantıları düzenlemesiyle ikili ticaret ve ekonomik ilişkiler geliştirmek için sağlam bir zemin oluşturduğunu söyledi.

Davud; ekonomik ilişkilerin hacmi ve kalitesinin artması gerektiğini vurguluyarak bu konuda ümitli olduklarını dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —