İran duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz

Suudi Arabistan´dan Trump´a destek

İran duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr, ABD Başkanı Donald Trump´ın İran duruşunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr, Londra´da düzenlenen konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Cubeyr, ABD Başkanı Donald Trump´ın İran tutumunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, nükleer anlaşmanın eksikliklerinin olduğunu savundu. Katar ile ilgili yaşanan gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan Suudi Bakan, konunun Katar´a bağlı olduğunu dile getirerek, ?Terörü ve aşırıcılığı kabul etmiyoruz. Diğer ülkelerdeki olaylara müdahale etmeyi ve kışkırtmaya yönelik söylemleri reddediyoruz. Katar´ın ev sahipliği yaptığı aşırıcıların gerçekleştirdiği intihar saldırılarının meşru görülmesini kabul etmiyoruz? dedi.
İran´ın terörü desteklemesinin ise kabul edilemeyeceğini kaydeden Cubeyr, ?Sonuçları son derece şiddetli olur. Trump´ın sözlerine destek veriyoruz? dedi.

Suudi Bakan, İran´a yönelik yeni yaptırımların memnuniyetle karşılanacağını belirterek, bu noktadaki gecikmelerin İran´ın elini güçlendireceğini dile getirdi. Cubeyr, ?İran´a son derece güçlü bir mesajın verilmesi için uluslararası toplumun yaptırım kararlarını desteklemesi gerekiyor? dedi.