IRAK´TA 59 DAEŞ MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak´ta terör örgütü DAEŞ´e yönelik başlatılan Enbar´ı kurtarma operasyonu çerçevesinde 59 örgüt militanının öldürüldüğü bildirildi.

IRAK´TA 59 DAEŞ MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

IRAK´TA 59 DAEŞ MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

 

Irak´ta terör örgütü DAEŞ´e yönelik başlatılan Enbar´ı kurtarma operasyonu çerçevesinde 59 örgüt militanının öldürüldüğü bildirildi.

Enbar vilayetine bağlı El-Halidiye ilçesi Güvenlik Komitesi Başkanı İbrahim el-Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şa´bi birlikleri destekli Irak güvenlik güçlerinin, Es-Saklaviye ile Ceziretu´l Halidiye nahiyeleri aralarında bulunan El-Buşecel ve Eş-Şehiyye bölgelerinde kontrolü sağladığını belirtti.

Fehdavi, operasyonlar sırasında 30 DAEŞ militanını öldürdüğünü, onlarcasının yaralandığını ve örgüte ait araçların kullanılmaz hale getirildiğini ifade etti.

El-Cezire ve El-Badiye Operasyonları Komutanı Ali İbrahim Debun, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının, Irak ordusu ile koordinasyon içinde El-Buhayyat bölgesinde terör örgütü DAEŞ´e ait bir karargahı bombaladığı, bombardımanda 29 militanın öldüğünü belirtti.

El-Bağdadi nahiyesinde de örgüte ait 2 araca hava saldırısı düzenlendiğini ve araçtakilerin hayatını kaybettiğini ifade eden Debun, sayıya ilişkin bilgi vermedi.

Öte yandan Enbar Polis Müdürlüğü´nde Komiser Yahya el-Muhammedi, Haşdi Şa´bi birlikleri ile düzenlenen operasyonlarda Felluce´nin kuzeyinde stratejik öneme sahip Es-Secer bölgesinin de DAEŞ´in elinden kurtarıldığını kaydetti.

Muhammedi, operasyonun ardından bölgedeki DAEŞ mevzilerine hava saldırıları düzenlendiğini, onlarca ölü ve yaralı olduğunu kaydetti.

Irak güvenlik güçlerinin, bu sabah terör örgütü DAEŞ´e yönelik Enbar´ı kurtarma operasyonuna başladığı bildirilmişti.

Koalisyon güçlerinden yeni hava saldırıları

Öte yandan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ´in Suriye ve Irak´taki hedeflerine yönelik yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü´nden yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş, bombardıman ve uzaktan kontrol edilen insansız uçaklarıyla dün Suriye´de DAEŞ hedeflerine 9 hava saldırısı yaptığı belirtildi.

Haseke yakınlarında düzenlenen 7 saldırıda DAEŞ´in taktiksel üniteleri, zırhlı personel taşıyıcısı ve savaş mevzileri yok edilirken, Rakka ve Kobani civarındaki birer saldırıda örgütün yine taktiksel ünitesi ve araçları hedef alındı.

Ortak Görev Gücü açıklamasında ayrıca, Irak´ta da 39 hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Irak´taki saldırıların 29´u Ramadi etrafında gerçekleştirilirken, kent yakınlarındaki örgütün 67 depolama noktasının ve personel taşıyıcısının kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada Irak´taki diğer hava saldırılarının Huveyce, Habaniyah, Hit, Mahmur, Sincar ve Tel Afer şehirleri civarında yapıldığı bilgisine yer verildi.