Tarih: 12.12.2018 13:51

İnternette kota kalktı, fiyatlar uçtu!

Facebook Twitter Linked-in

2019 yılı itibarıyla internet hizmetinde Adil Kullanım Noktası-AKN (kota) kaldırılması ile sağlayıcıların yeni internet paketleri kullanıcılar tarafından merakla bekleniyordu. Türk Telekom, AKN´siz yeni internet tarfilerini açıkladı. Türk Telekom, kota sistemini ortadan tamamen kaldırırken fiyatlar ise uçtu ve kullanıcıların tepkisini çekti.

ShiftDelete´ten Emin Çıtak´ın derlediği habere göre, yeni internet tarifelerinden haberdar olan kullanıcılar tepkilerini sosyal medya platformunda dile getirdi. Ekşi Sözlük´te bir kullanıcı yeni kotasız internet tarifeleri ile ilgili olarak "Rakamlar bu kadar uçacaksa neden AKN kaldırılıyor ne gerek var. Bırakın kalsın AKN güzel güzel. Ben kota dolunca zaten 8 MBPS alıyorum bunun için neden 90 TL vereyim?" dedi.

4 MEGABİT KOTASIZ (LİMİTSİZ) İNTERNET 59,90 TL

Türk Telekom´un açıkladığı limitsiz (kotasız) internet tarifelerinde fiyatlar arasındaki farkı belirleyen tek şey bağlantı hızları olarak dikkat çekiyor. AKN´siz tarifeleri S, M, L, XL, XXL şeklinde ayıran ISS, sabit telefonlu, yalın internetli kullanıcılarına ayrı ayrı seçenekler sunuyor. 59,90 TL´lik pakette 4 Mbps gibi bir hız sağlanırken, 50 Mbps AKN´siz tarife isteyenlerin 250 TL gibi uçuk bir fiyat ödemeleri gerekiyor.

 

 

 

Türk Telekom´dan 100 Mbps limitsiz internet kullanmak isteyenler ise aylık 346 lira ödemek zorundalar. Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinde limitsiz internet için fiyatlar Türk parasıyla 50 TL´yi bile bulmazken, Türk Telekom´un açıkladığı yeni internet fiyatları çok tartışılacak gibi görünüyor.

turk-telekom-akn-kotasiz-tarifelerini-acikladi.png?turk-telekom-akn-kotasiz-tarifelerini-acikladi-2.png?

Türk Telekom´un taahhütlü yeni internet fiyatları şu şekilde:

(İlk fiyatlar 13-24 ay taahhütlü ikinci fiyatlar 1-12 ay taahhütlü)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —