Tarih: 29.07.2019 10:20

İngiltere´nin savaş gemisi Hürmüz Körfezi´nde...

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere´nin, İran ile gerilim yaşadığı Hürmüz Körfezi´nde görevlendirdiği yeni savaş gemisi HMS Duncan bölgeye ulaştı.

İngiliz Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ?Kraliyet donanmasının HMS Duncan gemisi, İngiliz bandıralı gemilerin Hürmüz Boğazı´ndan güvenli geçişine HMS Montrose ile birlikte destek vermek üzere Körfez´e vardı.? ifadesi kullanıldı.

HMS Duncan´ın, Körfez´deki görev süresi ağustos sonunda bitecek olan HMS Montrose´dan sonra da bölgede göreve devam edeceği bildirildi. Bununla birlikte HMS Montrose´un Ortadoğu´daki görevine 2022´ye kadar devam edeceği vurgulandı. Açıklamada İngiltere´nin HMS Kent adlı bir diğer savaş gemisinin, bu yıl sonunda Hürmüz Körfezi´nde görevi HMS Duncan´dan devralacağı da kaydedildi.

İngiltere´ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz´da Suriye´ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle İran tankeri Grace 1´i alıkoymuştu. İranlı yetkililer, tankerin bırakılmasını, aksi halde misillemede bulunacaklarını açıklamıştı. Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, 19 Temmuz´da İran tankerini alıkoyma süresini 15 Ağustos´a kadar uzatmıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 19 Temmuz´da İngiltere bandıralı petrol tankeri Steno İmpero´yu Hürmüz Boğazı´ndan geçişi sırasında denizcilik kurallarına riayet etmediği gerekçesiyle alıkoyduğunu duyurmuştu. Tahran ve Londra karşılıklı olarak birbirlerini ?korsanlıkla? suçluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —