İNGİLTERE´NİN BM DAİMİ TEMSİLCİSİNDEN ?İDLİB´ AÇIKLAMASI

İngiltere´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Suriye´nin İdlib bölgesindeki gerginlikten dolayı endişe duyduklarını belirterek, "Suriye´nin kuzeyinde 3 milyon civarında insan rejim saldırısı tehdidiyle yaşıyor." dedi.

İNGİLTERE´NİN BM DAİMİ TEMSİLCİSİNDEN ?İDLİB´ AÇIKLAMASI

28. 08. 2018 Salı

ngiltere´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Suriye´nin İdlib bölgesindeki gerginlikten dolayı endişe duyduklarını belirterek, "Suriye´nin kuzeyinde 3 milyon civarında insan rejim saldırısı tehdidiyle yaşıyor." dedi.

BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) ağustos ayı dönem başkanı olan Pierce, konseyde düzenlenecek Suriye oturumu öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye´nin İdlib bölgesinde yaşananların oldukça endişe verici olduğunu vurgulayan Pierce, "Suriye´nin kuzeyinde 3 milyon civarında insan rejim saldırısı tehdidiyle yaşıyor. İdlib konusunda birçok soru işareti var. Bunu toplantıda ele alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Pierce, Rusya´nın, bazı batılı devletlerin İdlib´te kimyasal saldırı düzenleyeceği yönündeki iddialarına ilişkin, "Bu iddiaları kimin ortaya attığı önemli. Bunu söyleyen tek bir ülke var o da Rusya. Bu Rusya için bile olağan dışı bir yalan haber." ifadesini kullandı.

Rusya´nın iddialarını "saçma" olarak niteleyen Pierce, "Biz kimyasal silahların yasaklanmasına dair düzenlemeleri oldukça ciddiye alıyoruz. Bunu ciddiye almayan ülke Suriye." diye konuştu.