İngiltere´de havayolu şirketleri anlaşmasız Brexit´e karşı yiyecek stokluyor

İngiltere´nin Avrupa Birliği´nden anlaşmasız ayrılma riskine karşılık ülkede emniyetten ulaşıma kadar birçok alanda tedbirler alınmaya devam ediliyor.

İngiltere´de havayolu şirketleri anlaşmasız Brexit´e karşı yiyecek stokluyor

İngiltere´deki havalimanları anlaşmasız Brexit´in gerçekleşmesi durumunda uçuşlar için gıda stoklamaya başladı.

Ülkedeki 20´den fazla hava yolu şirketine servis sağlayan İsviçre merkezli Gate Gourmet, aralarında British Airways, Virgin Atlantic ve easyJet´in de bulunduğu havayollarına uçuşları için stok yiyecek sağlıyor.

Dondurulmuş gıdaların birçoğunun Avrupa´dan gelmesi nedeniyle anlaşmasız Brexit sonucu sınırda yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun havayollarının tedarikini etkileyebileceği endişesi yaşanıyor.

İsviçre merkezli şirketin Batı Avrupa´dan sorumlu direktörü Stephen Corr Bloomberg´e verdiği röportajda, şirketlerin hazırlık yapmamaları halinde zor durumda kalabilecekleri uyarısında bulundu.

Dondurulmuş pizzalar, atıştırmalıklar ve tatlılar şirketin İngiltere, Peterborough´daki deposunda stoklanıyor. Bu stokların herhangi bir aksama yaşanması halinde 7 ile 10 günlük ihtiyacı karşılaması öngörülüyor.

Diğer yandan yine anlaşma olmadan bir Brexit´in gerçekleşmesi durumunda bir milyona kadar uçak biletinin iptal edilebileceği uyarısı yapıldı.

Uluslararası Ulaşım Birliği (IATA) anlaşmasız Brexit olması halinde satın alınan beş milyona yakın uçak biletinin risk altında olduğunu açıklamıştı.