Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İMAMOĞLU´NUN DİYARBEKİR ZİYARETİNDEN İZLENİMLER:

Veysi Polat´ın Diyarbekir´den Haberler; Seni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz? diyen de vardı ?deccal gelmiş? diyen de

İMAMOĞLU´NUN DİYARBEKİR ZİYARETİNDEN İZLENİMLER:

Günlerdir kayyuma karşı sokak eylemleri yapan Diyarbakırlıların İmamoğlu´nun ziyareti ile az da olsa yüzleri güldü. Sur ziyaretinde İmamoğlu´na ?Seni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz? diyen de vardı ?deccal gelmiş? diyen de...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun Diyarbakır ziyareti,  kentte kayyum atamalarının yarattığı gerilimli atmosferi bir günlüğüne de olsa unutturdu.

İmamoğlu´nu "Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini" söyleyen de kalabalığın arasındaydı, "Deccalin başı gelmiş" diyen de. 

Ahmet Türk´le birlikte geldi

İstanbul´dan saat 09.30´da bindiği THY´nin tarifeli uçağıyla yola çıkan İmamoğlu, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte Diyarbakır´a geldi. 

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, il yöneticileri ve kalabalık bir grup tarafından ?Amed seninle gurur duyuyor? sloganı ile karşılanan İmamoğlu, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti. 

imamoğülu diyarbakır.jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Sakızcı Memo: Binali başkan gelince kimse elini cebine atmadı

İmamoğlu´na ?Hoş geldin Ekrem Başkan? diyen ?Sakızcı Memo?, bir avuç çikleti İmamoğlu´nun cebine koyması dikkat çekti. CHP´lilerin harçlık verdiği ?Sakızcı Memo?, ?Bugünkü hasılatımız hayli iyi. Binali başkan gelince kimse elini cebine atmadı? dedi.

CHP´liler tepki gösterdi

İmamoğlu´nun ilk durağı, izdihamın yaşandığı CHP il binası oldu. Parti yönetici ve üyeleri ile bazı basın mensupları, kapıların kapanması nedeniyle toplantıyı izleyemedi. Korumaların kapıyı kapaması nedeniyle bazı CHP´liler, ?Hiçbir parti binamızın kapısı üyelere, yöneticilere ve halka kapatılmadı; protesto ediyoruz? diyerek, parti binasını terk etti. 

imamoğlu diyarbakır 1 (5).jpeg

Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


İmamoğlu parti binasına girerken bir vatandaşın zarf içinde bir mektubu kendisine vermesi dikkat çekti. 

Tahir Elçi´nin mezarını ziyaret etti

İmamoğlu, 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi´nin Yeniköy´deki mezarını ziyaret etti. 

tahir elçi ziyaret.jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Tahir Elçi´nin mezarını ziyaret eden İmamoğlu, daha sonra Kayapınar Belediyesi´ne geçti. 

Mangal başında kebap verildi

Kayapınar Belediyesi´ne geldiğinde kapıda görevden alınan Dr. Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk tarafından karşılanan İmamoğlu´nun ziyaretini basın ordusu izledi. 

kebap.jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Açıklama sonrası baş başa görüşen başkanlar daha sonra Dağkapı´daki ciğercide kebap yedi. Bir ara mangal başına geçen İmamoğlu, kebap pişirip çalışanlarla sohbet etti. 

imamoğlu diyarbakır 1 (3).jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Mızraklı burada Dilek İmamoğlu´na ipek fular, Ekrem İmamoğlu´na poşu hediye etti.

Sur esnafını ziyaret sırasında gerginlik

HDP Diyarbakır İl Örgütü´nün organize ettiği program kapsamında Sur esnafı da ziyaret edildi. Dağkapı Meydanı´ndan Gazi Caddesi boyunca esnaf ziyareti yapan İmamoğlu´na vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi. 

imamoğlu diyarbakır 1 (4).jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe


Bir esnaf İmamoğlu´na limonata ikram ederken, mısır satan bir seyyar satıcının ?Her şey güzel olacak başkanım? demesi dikkat çekti. 

"Deccalin başı gelmiş"

Gazi Caddesi ziyareti sırasında yaşlı bir adamın İmamoğlu´na ?Deccalin başı gelmiş? demesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. İmamoğlu´na tepki gösteren vatandaşa başka bir yaşlı vatandaş ?Memleket sizin yüzünüzden bu halde? diyerek yumruk salladığı görüldü. 

Kısa süreli gerilim, korumalar ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan´ın araya girmesiyle son buldu. 

İmamoğlu, yoğun ilgi nedeniyle Dört Ayaklı Minare ziyaretini gerçekleştiremeden Ulu Camii önünden makam aracına binerek, Batman´daki düğün programına geçti.

© The Independentturkish



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER