Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu ifadesinin ardından vatandaşlara seslendi: 'Turpun büyüğü heybede' demek 'Her dosyayı biliyorum' demek

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında açılan iki ayrı soruşturma kapsamında ifade işlemleri bitti. İmamoğlu, ifade sonrasında kendisini desteklemeye gelen vatandaşlara ABB Başkanı Yavaş ile birlikte seslendi.

İmamoğlu ifadesinin ardından vatandaşlara seslendi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan iki ayrı soruşturma kapsamında Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.

İmamoğlu’na iki soruşturmada dört ayrı suçlama yöneltildi. Bu suçlamalar; tehdit, hakaret, terörle mücadelede görev yapan kişiyi hedef göstermek ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında açılan soruşturmalar kapsamında avukatları Kemal Polat, Mehmet Pehlivan ve Nusret Yılmaz eşliğinde ifade işlemi sona erdi.

 

İmamoğlu, ifadeler sonrasında vatandaşlara hitap etti:

"Burada olmayan siyasi parti yok. Bu benim için en büyük gurur vesilesi. Çünkü burada tek tek ismini sayarsam yanlış olabilir ama bugün iktidar partisi hariç tüm siyasi partiler burada...

Adaleti savunması için, adaletin tesisi için bize destek olmak için geldiler. Çünkü gerçekten 16 milyon insanın iradesi böyle bir ifade vermemeliydi.

Bugünkü mesele adalet meselesidir, bugünkü mesele hak arama meselesidir, bugünkü mesele geleceğimizdir. İstanbul'da yargı tacizinin en üst seviyesini yaşıyoruz ama yılmadık, yılmayacağız. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bütün örgütümüzün yanı sıra yol yürüdüğümüz CHP'ye, Özgür Özel'e, belediye başkanlarımıza nasıl kötü muamelelere gösterildiğini gördük. Bizi farklı konumlandırmaya çalışanlar var. Engel olma çabasını anlayamıyorum. Korkunun neden kaynaklandığını biliyorum.

Polisimizle halkımızı karşı karşıya getiren aklı kınıyorum. Mansur Başkanım 'Silivri'yi kapatalım' derken çok güzel bir şey söyledi. Artık enstitü mü yaparız ne yaparız, ona o zaman karar veririz.

Esenyurt'ta başlayan ve Ahmet Özer hocamızın sabahın köründe derdest edilerek hapse atılması, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat kardeşimizin haksız yere tutuklanarak görevinden uzak uzaklaştırılması süreciyle beraber bu yargı eliyle süreci dizayn etme çabası devam etmektedir.

Tabii bugün büyük bir dayanışma ruhu içerisindeyiz. Dedim ya siyasi partilerimizin tamamı burada.

Hatta genel başkanlarının bize katkı sunduğunu biliyorum. Her birisine Türkiye Cumhuriyeti'nin bu şanlı devletin bekası için, milletimizin birlik ve beraberliği için her birisine yürekten teşekkür ediyorum, minnet duygularımı iletiyorum.

Her daim yanımızda olan partimizdeki yol arkadaşlarımıza, bütün yöneticilerimize de teşekkür ediyorum, minnet duygularımı iletiyorum. 'Mesele vatansa gerisi teferruattır' diyerek bir arada olduğumuzu gösteren değerli dostum, abim Mansur Yavaş'a teşekkür ediyorum.

 

'YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI BU ÜLKEYE BİZ GETİRECEĞİZ' DEDİM'

Ben iki konuda burada ifade verdim. Veremeyeceğimiz hesap yok. Neymiş? İtibarsızlaştırıp korkutacaklar. "Yargının bağımsızlığını bu ülkeye biz getireceğiz" dedim. Biz bunu söylüyoruz. Bizi ailesini tehdit etmekle suçluyorlar, adliyeye getiriyorlar. Biz evimizde dahi önce çocukların okutulması diye feryat ediyoruz. Bir bir Allah'ın kulu evladımızı ayırmayız. En kutsalımız olan çocuğu tehdit etti diye buraya ifade vermeye çağırıyorsun. Bu bir şaşkınlık hem de konuşmamız daha yeni bitmiş.

İkincisi ise bir bilirkişisi... İmamoğlu ve çevresinde hangi konu var ise ilk bilirkişi olarak hemen çağırılıyor. Ve o bilirkişi raporlarıyla dava açılıyor. Şu ana kadar he bilirkişi raporu ise başka uzmanlar tarafından yanlış olduğu açıklanıyor.

İkisinin imzası olmadan bilirkişi raporu çıkamaz. Evrakta sahteciliğe kadar giden uydurma bir rapor imzalıyor. Böyle bir şeyi ben ifşa etmeyeceğim de kim edecek? Bilir kişi raporları verilmiş bilir kişisine ben nasıl etkide bulunacağım?

 

'TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDEDİR 'HER DOSYAYI BİLİYORUM' DEMEKTİR'

Ne demişti Cumhurbaşkanı? 'Turpun büyüğü heybededir' demek ne demektir biliyor musunuz? O dosyalarda gizlilik kararı var. Avukatın bile açıp bilgi alamadığı yerde, "Ben bu dosyaların her kalemini, sayfasını biliyorum" demek değil midir? Peki Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir dosyayı inceleme hakkı var mıdır?

"Turpun büyüğü heybede, ileride ne yapılacağını da biliyorum" diyorsun. Bu davanın da savcılığına soyunuyorsun. Biz 'aldatıldık' diyenlerden usandık. Yanlışı yap sonra, "Aldatıldık" de. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bu iş artık milletin dediği olacağı yöne doğru gidecek. Sandık gelecek, iktidar gidecek.

 

'HALKIMIZLA POLİSİMİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİN'

Halkımızla polisimizi karşı karşıya getirmeyin, biber gazı sıkmayın. Biz polisimizin gözünün yaşını siler, ayağının tozunu alırız. Ben ifade verdiğim savcının önünde önümü iliklerim. Am o benim önümde iliklemez. benim yargıcım. Ama yargının önünü iliklemesi için mücadele veren, talimat vereni bu ülkeden söküp atacağız. Nezaket için de teşekkür ederim. Ama böyle sebepsiz yere buralara gelmeyelim.

Burada verilen mücadele millet için mücadeledir. Kreşleri kapatmak isteyenlere verilen mücadeledir."

İmamoğlu'nun mikrofonu devrettiği Mansur Yavaş'ın açıklamaları şu şekilde:

"Öncelikle geçmiş olsun. Aslında İstanbul'a, demokrasiye ve hukuka geçmiş olsun. Hukuk her daim hakim olmalı. Adeta Türkiye'yi bir açık hava cezaevine çevirmek istiyorlar. İnsanlar serbestçe fikirlerini söylemelidir. Tweet ortada bir yere gitmiyor. Yargılama sonun ceza varsa o kişi cezasını çeker. Tutuklama hukukta en son ki tedbirdir. Hukuktan ayrı karar alamazsınız.

 

'İKTİDAR DEĞİŞİNCE SİLİVRİ'Yİ KAPATALIM'

'Silivri soğuktur' diyenler bunun utanç verici bir şey olduğunu bilmeli. İnşallah bundan sonra hiç kimse fikri için tutuklanmayacak. Hiçbirimiz yargılanmaktan korkmuyoruz. Birazdan gereksiz yere Silivri'de tutuklu olanları ziyaret edeceğim.

İktidar değiştikten sonra demokrasinin başlangıcı olarak Silivri'yi kapatalım. Özgür günlere yol açalım."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ifade veriyor - 5

İmamoğlu, ifade vermek için saat 09.40 sıralarında adliyeye geldi. İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti. Savcılık katına çıkan İmamoğlu, daha sonra ifade vermeye başladı.

https://sozcu01.sozcucdn.com/sozcu/production/uploads/images/2025/1/whatsapp-gorsel-20250131-saat-09581587308e3ejpg-UGbL4DkomUimrW5T7rFGqw.jpg

 

ADLİYE ÇEVRESİNDE GERGİNLİK

Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Çağlayan’da polisle desteğe gelenler arasında gerginlik yaşandı.

ekran-goruntusu-2025-01-31-115250.png

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İmamoğlu’nun adliyeye gelişi öncesinde ve sırasında geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Adliye çevresinde polis ekipleri yoğun bir şekilde devriye gezerken, meydanda TOMA’lar ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Partililer ve destekçileri adliye önünde toplanarak yoğunluk oluşturdu.

 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER