IKBY Petrol Bakanlığı:"Saldırının yapıldığı tarihten bu yana sürekli bir şekilde boru hattında arıza ve petrol hırsızlığı meydana gelmektedir. Bu nedenle 27 Temmuz tarihinden 17 Ağustos´a kadar belirlenen zarar 501 milyon dolara çıkmıştır"
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nin (IKBY), PKK´nın, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlediği saldırı nedeniyle zararının 501 milyon dolara yükseldiği bildirildi.
HIRSIZLIK YAPILIYOR
IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, "Temmuz ayının sonunda boru hattımıza yapılan saldırı nedeniyle petrol sevkiyatında bir süre aksama yaşandı. Sabotajın yapıldığı bölge onarılmasına rağmen, halen bazı aksaklıklar yaşanıyor.
SABOTAJI YAPAN KİŞİLERLE YAKIN İLİŞKİSİ SÖZ KONUSU
Örgütlenmiş bir grup, sürekli şekilde boruyu hedef alarak hırsızlık yapıyor. Anladığımız kadarıyla sabotajı yapan kişiler ile petrolü çalanların yakın ilişkisi söz konusu" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, "Saldırının yapıldığı tarihten bu yana sürekli bir şekilde boru hattında arıza ve petrol hırsızlığı meydana gelmektedir. Bu nedenle 27 Temmuz tarihinden 17 Ağustos´a kadar belirlenen zarar 501 milyon dolara çıkmıştır" denildi.
KÜRDİSTAN HALKININ TEK GELİR KAYNAĞI
Saldırı nedeniyle bölge ekonomisinin uğradığı zarara değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Merkezi hükümetin bütçe kesintisinden dolayı Kürdistan bölgesi ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Bölgede yaşanan çatışmalar, terör örgütü DAEŞ´le mücadele ve bölgeye akın eden 1 milyon 800 bin sığınmacı, durumu daha da vahim hale getirmiştir. Aynı zamanda petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş gelir kaynaklarının azalmasına sebep oldu. Ceyhan limanına sevk edilen petrol Kürdistan halkının tek ana gelir kaynağıdır. Bu gelir olmadan, bölgedeki memurlar ve Peşmergenin maaşları ödenemez.
DERHAL DURDURUN
Bu sabotajı yapıp petrolü çalan ve onların yaptığı bu saldırlardan kazanç sağlayanlara derhal eylemlerinizden uzak durun çağrısı yapıyoruz. Kürdistan bölgesindeki medya organları ile siyasi partiler halkı yanlış yönlendirmeyi durdurmalı, çünkü herkes bu saldırıların arkasında ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu yüzden Doğal Kaynaklar Bakanlığını suçlamak yerine, kendi dar çıkarlarını bir kenara bırakıp Kürdistan halkının yanında yer almalılar. Son olarak yüksek bir sesle halkın gelirine göz diken saldırganlar ve hırsızları kınıyoruz"
Açıklamada ayrıca, hattın güvenliğinin sağlanması ve sevkiyatın düzenli bir şekilde devam etmesi için Türkiye´deki yetkililer ile Botaş´ın imkanlarını seferber edip harekete geçmesi çağrısı yapıldı.
Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz
IKBY´den çok sert petrol tepkisi
Irak´taki Kürt yönetiminden Kerkük-Yumurtalık hattına düzenlenen saldırıyla ilgili çok sert açıklama.
Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir
Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz
HABERLER
-
TARİHTE BUGÜN... ELMA KOKUSU İLE GELEN ÖLÜM: HALEPÇE -
Gofret Arabası adlı öykü kitabı çıktı! -
İran, Dubai Havalimanı’nı vurdu -
NYT: “Suudi Veliaht Prensi MBS, Trump’a ‘İran’a sert vurmayı sürdür’ diyor” -
Yılların Birikimi; Koleksiyonumdaki Dergi İzleri -
Tarihten itikat yapılır mı? -
Belgeler bomba etkisi yarattı: İran İsrail'in içine sızdı -
Fidan: “Provoke edildiğimizin farkındayız ama amacımız bu savaşın dışında kalmak” -
Dünya yanarken Türkiye solunda o hararetli tartışma yeniden patlak verdi: “Sen Abdülhamid’i savundun?” -
İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a yanıt: Ateşkes ya da müzakere talep etmedik, Trump bu savaşın yasa dışı olduğunu anlayana kadar savunmamızı sürdüreceğiz -
Sevgili Yalnızlığım adlı deneme türü eser çıktı! -
Düşmanına muhtaç bir kimlik: İslamcılığın çıkmazı -
Başka alfabelerde/ dillerle Kürtçe -
İran'dan ABD'ye sert uyarı -
Savaşın bilançosu ağırlaştı: ABD İran’ın enerji şahdamarını kesti, bölge boşaltılıyor! -
Devlet üniversitesinde Kürt tarihi üzerine kitap yayımlandı -
Gizemli Radyo adlı çocuklara yönelik hikâye kitabı çıktı! -
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İran konusunda tavrımız net, diplomasiye geri dönülmesini istiyoruz -
Ankara savaşa dahil olmamak için elinden geleni yapıyor -
Prof. Dr. Evren Balta ile Jeopolitik kırılmanın anatomisi -
Bülent Arınç, CHP lideri Özel ile görüşmesini anlattı: Mutlak butlan ve İmamoğlu konusunda konuşmadık; AK Parti benim evim, kalmaya devam edeceğim


