Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İddia: Uydu görüntülerine göre İran, Fordow nükleer tesisini saldırıdan iki gün önce boşalttı

Washington Post’un iddiası: "Uydu görüntülerine göre, ABD saldırısından iki gün önce Fordow tesisinde 16 kamyon bulunuyordu, ertesi günkü görüntülerde kamyonlar uzaklaşmıştı

İddia: Uydu görüntülerine göre İran, Fordow nükleer tesisini saldırıdan iki gün önce boşalttı

Washington Post’a konuşan sivil uydu firması Maxar’ın kıdemli bir analistine göre, uydu görüntüleri saldırıdan iki gün önce Fordow yakıt zenginleştirme tesisinde “alışılmadık kamyon ve araç aktivitesi” gösteriyor.

19 Haziran’da, yeraltı askeri kompleksine giden erişim yolu boyunca 16 kargo kamyonu vardı. Ertesi gün çekilen görüntüler, kamyonların çoğunun tesisten yaklaşık bir kilometre kuzeybatıya doğru hareket ettiğini gösteriyor.

21 Haziran 2025’te çekilen yeni yüksek çözünürlüklü görüntüleri de İran’ın Fordow nükleer tesisini bir saldırıya hazırladığını gösteriyor.

Tesisin giriş tünellerinin kamyonlar ve ekskavatörler tarafından toprakla doldurulduğu gözlemlendi.

Reuters’e konuşan üst düzey bir İranlı yetkili “Fordow’un yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyum stoklarının çoğu saldırıdan önce gizli bir yere taşınmıştı. Ayrıca, orada bulunan çalışanların sayısı da asgariye indirilmişti” dedi.

Maxar uydusunun yeni görüntüleri yayınlandı. Uzmanlar, görüntülerin, ABD hava saldırıları sonucu Fordow’daki yeraltı kompleksinin üzerindeki bir sırtın tepesinde en az 6 mühimmat giriş deliği/krateri olduğunu gösterdiğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER