Tarih: 21.12.2017 20:58

İbrahim Karagül Sosyal Yorum´da: ABD´ye tarihi resti Türkiye çekmiştir

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistan ve BAE´nin genç veliaht prenslerinin politikalarının tehlikesine işaret eden Karagül, "Suudi Arabistan´ı parçalayacaklar. Savaşı İslam´ın kalbine çağırıyorlar. Arap olmayan Müslüman dünya oyunu bozacak. Yakınlaşma başlıyor" ifadelerini kullandı.

Yenni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Facebook, Twitter ve Instagram´dan yapılan canlı yayında izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Karagül, Ortadoğu´da yaşanan son gelişmelerden Avrupa´da meydana gelen olaylara birçok kritik izleyicilerden gelen sorular ışığında analiz etti.

İbrahim Karagül, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik´in sunumuyla Sosyal Yorum yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Karagül´ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Operasyonu Suudi Arabistan üzerinden yürütüyorlar. İhaleyi BAE üzerinden almışlar. İlk başta İran karşıtlığı olarak karşıladık. Şimdi Türkiye karşıtı gruplara destek veriliyor. İran´la savaşta Araplar kaybeder. Arap liderler ve rejimler kaybediyor. Ortadoğu´da proje BAE tarafından tezgahlanıyor. Arap liderlerin yüzünden Arap devletleri parçalanıyor.

Prensler üzerinden heyecan dalgası oluşturuyorlar. O heyecanı kullanıyorlar, halbuki bir imha projesi bu

Hedefleri Türkiye

Anadolu´dan yeni bir direnişin yükselmesinden korkuyorlar. Hedefleri Türkiye. İslamı Araplaştırmaya çalışıyorlar, Arap milliyetçiliği oluşturdular. Hedef ise Türkiye. 1. Dünya Savaşı´nda ana cephe neresiyse, şuanda da odur. Osmanlı´ya ihanet edenler, yine aynı saftadır. Tablo hiç değişmiyor.

Türkiye meydan okudu

Kudüs kararıyla Türkiye meydan okudu. Türkiye üstün. Kudüs güç hesaplaşmasıdır. İstanbul Zirvesi´nin en önemli sonucu, Müslüman ülkelerin ABD´ye meydan okumasıdır.

Bu tarihi bir meydan okuma ve resttir

ABD´nin nasıl savrulduğunu, örgüt devleti gibi hareket ettiğini görüyoruz. Bu akşam BM Genel Kurulu var. ABD tek başına kalmıştı. Bugün de aynısı olacaktır. ABD´yi kendi sistemik çatışmaları içinde boğacaklar. Bu bir devletin acziyetidir. 

Büyük bir reaksiyon ortaya çıkacaktır. İlk aşaması Kudüs´te çıkacaktır

Kudüs, İsrail´in işgali altında. Ama inanılmaz baskı uygulanıyor İsrail´e. Yeni prenslerin İslam diye bir dertleri yok. Kuşatmayı Filistin´den başlattılar. İkinci aşamaları da çıkacaktır. BAE, sadece Arap olarak bakıyorlar. Arap dünyasına kurulan çok büyük bir tuzak var. Suudi Arabistan´ı parçalayacaklar. Savaşı İslam´ın kalbine çağırıyorlar. Arap olmayan Müslüman dünya oyunu bozacak. Yakınlaşma başlıyor. ABD´ye karşı mesafe koyuyorlar. Türkiye´den Endonezya´ya kadar. Pakistan da dahil. Bu hat, Müslüman dünyanın makus tarihini değiştirebilecek bir hat.

Türkiye´nin Mısır´la ilişkilerini düzeltmesi lazım. Mısır´ı o eksenden çekmek lazım. Kökenleri güçlü bir yapı. Dahlan´ın operasyon merkezi olmaktan çıkarılması lazım. 2018 siyasi tarihimizin en kritik yılı olacaktır.

´Fahreddin Paşa´ çağrısı

Fahreddin Paşa değil de İngilizler mi alacaktı. BAE´nin derdi ´neden Londra´de değil de İstanbul´da?´. Kutsal emanet dertleri yok. Tarih buradan doğdu. O emanetler Londra´da olacaktı onun hazımsızlığı var.

Lise öğrencilerine Fahreddin Paşa´yı okutmamız lazım. Yakın tarihi, siyasal tarihi anlatmamız lazım. Medine Müdafaası okutulmalı. Teşvik edilmeli. Milli Eğitim Bakanlığı okutmalı. STK´lar da aynı şekilde teşvikte bulunmalı.

 

Tüm liselerde Fahreddin Paşa´yı okutma çağrısı
 
 
Tüm liselerde Fahreddin Paşa´yı okutma çağrısı

Filistinli çocuklar

Filistin´in İsrail askerlerine karşı gelen çocuklar sembol oldu. Onları gündemde tutmamız lazım. Kahraman çocukları içeri alıyorlar. Çocukların acısı üzerinden Filistinlileri dizginlemeye çalışacaklar. Biz de sembol çocukları unutmamamız lazım."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —