HÜDA PAR´DAN FLAŞ ÇIKIŞ: KÜRTLER AK PARTİ´DEN RAHATSIZ, YÜZDE 50 MÜMKÜN DEĞİL

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürtlerin AK Parti´nin MHP´ye yakın söyleminden rahatsız olduğunu belirterek AK Parti - MHP ittifakının yüzde 50´yi geçmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

HÜDA PAR´DAN FLAŞ ÇIKIŞ: KÜRTLER AK PARTİ´DEN RAHATSIZ, YÜZDE 50 MÜMKÜN DEĞİL

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, KRT Tv´de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kürtlerin AK Parti´nin MHP´ye yakın söyleminden rahatsız olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu AK Parti-MHP ittifakının yüzde 50´yi geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Hüda-Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürtlerin önemli bir kısmının korkularından sesini çıkaramadığını ve suskun olduklarını, kendi görüşlerini söylemeye cesaret edemediklerini söyledi. Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde görüştüğü bir Kürt esnafın, AK Parti´li bir milletvekiline, ´ben hakkımı da verdiğim oyu da helal etmiyorum´ dediğini aktardı.

Yapıcıoğlu, Kürtlerin AK Parti söyleminden rahatsız olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Ak Parti´nin söyleminden çok memnun değiller. Ak Parti´nin söylemlerinin milliyetçileşmesi, MHP söylemine yaklaşması Kürtleri rahatsız ediyor. Hükümet MHP söylemine kayarsa yüzde 50+1 hayal olur çünkü o söylemin birleştirici bir tarafı olmaz. Ciddi bir Kürt oyu var onları kaybederlerse yüzde 50+1´i bulmaları mümkün değil."

"BAZI BAKANLAR VALİDEN ÖNCE FETÖ İMAMI İLE GÖRÜŞÜRDÜ"

Programda FETÖ ile ilgili de açıklama yapan Yapıcıoğlu hükümeti eleştirdi.

Yapıcıoğlu, "Bazı illerde Bakan Vali´den önce FETÖ imamı ile görüşürdü, onlara Vali muamelesi yapıyorlardı, şahit olduğum yerler var" dedi.