Tarih: 16.07.2018 14:51

HELSİNKİ´DE TARİHİ ZİRVE: TRUMP VE PUTİN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Dünya kamuoyu Helsinki´deki zirveye odaklandı. ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin şu dakikalarda Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda görüşüyor.

Uluslararası toplantılar ve son NATO zirvesinde yaptığı açıklamalarla tartışma konusu haline gelen ABD Başkanı Donald Trump´ın, Vlademir Putin´le Suriye ve İran´a ilişkin başlıklar konusunda görüştüğü öngörülüyor.

Trump ve Putin´in görüşme programıana göre birazdan birlikte yemeğe geçeceği, yemek sonrasındaysa kameraların karşısına geçerek bir basın toplantısı düzenleyeceği bildiriliyor. 

Suriye´de istikrarın sağlanması, İran´ı bölgeden uzaklaştırmak ve Suriye´deki askerli varlığını azaltması, Rusya´nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiası, nükleer silahsızlanma, Rusya´nın Ukrayna´daki askeri faaliyetleri, Kırım´ın ilhakı ve Kuzey Kore Trump ve Putin´in arasında geçen görüşmenin konu başlıkları olarak öne çıkıyor.

 

Amerika´nın İran´ın Suriye´deki askeri varlığını azaltması durumunda yıl sonuna kadar Suriye´den tamamen çekileceği, iki lider arasında gerçekleşmesi beklenen pazarlığın ilk koşulu olarak tahmin ediliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —