Tarih: 12.01.2018 17:29

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakim karşısında

Facebook Twitter Linked-in

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya ziyaretinin ardından 2015 yılının Aralık ayında Atatürk Havalimanı´nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 4. duruşması başladı. 

DEMİRTAŞ 4. DURUŞMAYA KATILDI 

Bakırköy Adalet Sarayı´nda bulunan 38. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmaya ?Cumhurbaşkanı´na hakaret" suçundan 4 yıla kadar hapsi istenen başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan sanık Selahattin Demirtaş getirildi.

Duruşmada Demirtaş´ı çok sayıda avukat temsil ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil ediyor. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDPmilletvekilleri ve CHP milletvekillerinin yani sira Selahattin Demirtaş´ın  eşi Başak Demirtaş ile  çok sayıda  izleyici  takip ediyor.  Duruşma salonu tamamen dolarken bazı izleyiciler salon dısışında kaldı. Salona giren Demirtaş izleyicilere el salladı. Jandarma Demirtaş´ın etrafında etten duvar ördü. 

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı´nca hazırlanan iddianamede, Selahattin Demirtaş, Rusya ziyaretinin ardından 2015 yılının Aralık ayında Atatürk Havalimanı´nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerle eleştiri sınırlarını aştığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kişisel haklarına haksız saldırı niteliği taşıdığı belirtiliyor. 

Demirtaş´ın  ?Cumhurbaşkanı´na hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi isteniyor. HDP´ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Selahattin Demirtaş çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak 4 Kasım 2016 tarihinde Edirne Cezaevi´ne konulmuştu. 

ADLİYE ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan Selahattin Demirtaş´a destek olmak için gelen bir grup da ´Selahattin Demirtaş onurumuzdur" şeklinde slogan attı. Grubun bekleyişi sürerken, adliye önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —