Tarih: 10.02.2019 22:42

Hatemi: Atom bombası formülüne sahibiz

Facebook Twitter Linked-in

Tahran Cuma İmamı Ayetullah Ahmed Hatemi, İran´ın atom bombası formülüne sahip olduğunu ancak bu kitle imha silahını üretmeyi düşünmediğini öne sürdü.

İran devlet medyasına göre, Meşhed´te Hz. Muhammed´in kızı Hz. Fatma´nın ölüm yıldönümü için düzenlenen yas töreninde konuşan Tahran cuma imamı Ayetullah Ahmed Hatemi, İran´ın atom gücüyle ilgili iddialarda bulundu.

"İRAN ATOM BOMBASININ FORMÜLÜNÜ BİLİYOR"

İran´ın atom bombası formülüne sahip olduğunu ancak hiçbir zaman üretmeyi düşünmediğini öne süren Hatemi, şunları söyledi:

"İran atom bombasının formülünü biliyor fakat bu kitle imha silahından istifade etmek istemiyor ancak nükleer enerjiye sahip olmayı kendisi için hayati bir mesele olarak görüyor."

TRUMP´A TEPKİ

ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´ın balistik füze programını durdurması yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Hatemi, şöyle konuştu:

"Füze gücü İran için hayati önemdedir. ABD´nin şeytanlıkları İran´ın nükleer gücünü azalttı ancak nükleer anlaşma da bitti. Bu şartlarda İran´ı koruyan faktör füze gücüdür. Eğer bu gücü de elimizden alırlarsa aydınlık günümüz karanlık bir geceye döner. Füze gücümüz emperyalistlerin korkusudur."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —