Haşdi Şabi yönetiminde çatlak

Haşdi Şabi yönetiminde çatlak

Haşdi Şabi yönetiminde çatlak

Haşdi Şabi liderlerinden Kerim Nuri, Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis´in açıklamalarının kendi görüşlerini yansıttığını, Irak Hükümeti ve Haşdi Şabi´nin görüşü olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

K24´e konuşan Haşdi Şabi liderlerinden Kerim Nuri, Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis´in açıklamalarının Haşdi Şabi´yi bağlamadığını belirtti.

Nuri, ?Eğer İsrail, Haşdi Şabi´nin saskeri üslerini bombalarsa bunu ilan eder ve kimseden de utanmaz? dedi.

Haşdi Şabi Heyeti Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyaz da, Mühendis´in açıklamalarının Haşdi Şabi´nin resmi görüşünü yansıtmadığını belirtmişti.

Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis dün yaptığı yazılı açıklamada, askeri üslerine yönelik saldırılardan ABD´yi sorumlu tutarak, saldırılara yanıt olarak gelişmiş silahları kullanabileceklerini söylemişti.

Haşdi Şabi´nin askeri üslerine yönelik 19 Temmuz´dan bu yana gerçekleştirilen saldırıların ilk ve tek sorumlusunun ABD güçleri olduğunu ileri süren Mühendis, bugünden itibaren yaşanacaklardan da yine ABD´nin sorumlu tutulacağını ifade etmişti.

Kendilerini ve üslerini korumanın dışında başka bir seçeneklerinin bulunmadığını belirten Mühendis, bunun için de ellerindeki mevcut silahların dışında gelişmiş silahlar kullanabilecekleri uyarısında bulunmuştu.

İsrail´e ait 4 insansız hava aracının (İHA) Azerbaycan üzerinden ABD´nin Irak´taki filosuna bu yıl dahil edildiğini öne süren Mühendis, İHA´ların Irak´ın askeri karargahları üzerinde uçtuğunu iddia etmişti.

Haşdi Şabi´nin mühimmat deposunun bulunduğu Şuheda, Eşref, Sakr ve Beled üslerine, 19 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında hava saldırıları düzenlenmişti.