Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hariri, Lübnan´a döneceğini açıkladı

Dönüş tarihi belli oldu

Hariri, Lübnan´a döneceğini açıkladı

Lübnan Başbakanlığından istifa eden Hariri, Cumhurbaşkanı Avn´ı telefonla arayarak 22 Kasım´daki "Bağımsızlık Günü" kutlamalarına katılmak için Salı günü ülkeye döneceğini söyledi.

Lübnan Başbakanlığından istifa eden Said Hariri´nin, telefonla görüştüğü Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri´ye "Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için Salı günü ülkeye döneceğini" söylediği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Hariri, eşiyle birlikte Fransa´nın başkenti Paris´e ulaşmasının ardından Avn´ı telefonla arayarak "22 Kasım´daki Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için Salı günü ülkeye döneceğini" söyledi.

Meclis Başkanlığı Basın Ofisi´nden yapılan açıklamada da Hariri´nin Berri´yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde kutlamalara katılmak için ülkeye döneceğini vurguladığı aktarıldı.

Öte yandan Lübnan´daki İlerlemeci Sosyalist Parti Genel Başkanı Dürzi lider Velid Canbolat da Paris´e ulaşmasının ardından Hariri´yi telefonla aradığını belirtti.

Canbolat açıklamasında, Hariri´yi arayarak başarı temennisinde bulunduğunu ve yakın zamanda Lübnan´a dönmesini istediklerini ifade etti.

Hariri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un daveti üzerine eşiyle birlikte sabah saatlerinde Suudi Arabistan´dan Paris´e gitmişti. Hariri´nin gün içerisinde Macron ile görüşmesi bekleniyor.

 

Olayların gelişimi:

-Hariri´den ´istişare için Suudi Arabistan´dayım´ açıklaması

-Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Hariri ile görüştü

-Hariri Fransa´nın davetini kabul etti

-Fransa´dan Hariri açıklaması

-"Hariri´nin gözaltında tutulduğunu düşünüyoruz"

-BM´den Hariri açıklaması

-BM Genel Sekreteri Guterres´ten Lübnan uyarısı

-ABD Dışişleri Bakanı Tillerson´dan Lübnan uyarısı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER