Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas´tan, ABD´li büyükelçinin açıklamalarına tepki

Hamas sözcüsü Berhum, "Friedman´ın, Filistinlilerin tepkisini ´çirkin, kışkırtıcı, anti-semitik´ olarak tanımlayan açıklamaları ırkçı karakterini, tarihi bilmediğini ve Filistinlilerin uluslararası haklarını hafife aldığını ortaya koymaktadır." dedi.

Hamas´tan, ABD´li büyükelçinin açıklamalarına tepki

Hamas, ABD´nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman´ın, Filistinlilerin Başkan Donald Trump´ın Kudüs kararına gösterdiği tepkiyi kınayan açıklamalarının, ırkçılığını ortaya koyduğunu belirtti.

  • ABD´nin Tel Aviv Büyükelçisi Friedman: İsrail, ABD´siz barış görüşmelerine katılmaz
  • ABD´nin İsrail Büyükelçisi´nden ülkesinin Dışişleri Bakanlığına çağrı

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Friedman´ın, Filistinlilerin tepkisini ´çirkin, kışkırtıcı ve anti-semitik´ olarak tanımlayan açıklamaları ırkçı karakterini, tarihi bilmediğini ve Filistinlilerin uluslararası haklarını hafife aldığını ortaya koymaktadır." ifadesini kullandı.

"Onlar bu politikayla İsrail´in, halkımıza ve kutsal değerlerimize karşı işlediği tüm suçlara ortak olmaktadır." diyen Berhum, söz konusu açıklamaların, Filistin´in ABD yönetimiyle ilişkilerini kesmesi ve Oslo Anlaşması´nın sona erdiğini ilan etmesi için yeterli bir sebep olduğunu kaydetti.

Friedman, dün yaptığı açıklamada, "(Filistinlilerin bazı tepkileri) Çirkin, kışkırtıcı, haksız ve anti-Semitikti. Bu tepkiler çok fazla duygusaldı ve maalesef aşırıydı. Çünkü Amerika, İsrail´in egemenliğinin sınırları da dahil olmak üzere Kudüs´ün son statüsü ile ilgili konularda net bir tavır takınmadı.? ifadelerini kullanmıştı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail´in Eylül 1993´te imzaladığı Oslo Anlaşması sonucu Batı Şeria ve Gazze´de Filistin özerk yönetimi kurulmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER