Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas Tahran ve Moskova´yı ziyaret edecek

Hamas yöneticilerinden Ebu Merzuk, Filistin müzakereleri kapsamında önümüzdeki günlerde Tahran ve Moskova´ya ziyaret planladıklarını söyledi

Hamas Tahran ve Moskova´yı ziyaret edecek

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Moskova´ya bir ziyaret planladıklarını bildirdi.    

AA´ya konuşan Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Hamas´ın Filistin meselesinin yararına olacağı şekilde herkesle güçlü ilişkisinin olduğuna dikkati çekerek, "Bu çerçevede Moskova´ya ziyaret planlıyoruz. Tahran´ı da ziyaret etmek istiyoruz" dedi. 

Ziyaretin, Filistin-İsrail arasındaki ateşkes konusunda herhangi bir anlaşmayı kapsamayacağını dile getiren Ebu Merzuk, "Şu ana kadar İsrail ile bu konuda doğrudan veya dolaylı hiçbir anlaşmamız olmadı. Ancak, Gazze Şeridi´nin sorunlarının çözülmesine karşılık bazı ateşkes girişimlerimiz olmuştur" dedi.

Ateşkesin çözümü için Mısır´a vekalet verildiğini yalnız bunun durduğunu belirten Ebu Merzuk, Filistin yönetiminin de Gazze´nin sorunlarını çözmek için görevini yapmadığını ileri sürdü. Gazze Şeridi´nde kalıcı ateşkes için Eski Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair´in arabuluculuk ettiği görüşme ve müzakereler için önerilerini sunduklarını ancak şu ana kadar herhangi bir anlaşmaya varılmadığını dile getirdi.

"MISIR ESKİ ROLÜNÜ GERİ KAZANMALI"

Mısır´ın eski rolünü yeniden geri kazanması çağrısında bulunan Ebu Merzuk, şunları kaydetti:

"Harcanan çabalar, verilen sözler istenen sonuca ulaştırmadı. Mısır´ın Sina bölgesinde 4 Filistinlinin kaçırılmasının ardından ilişkiler yeniden bozuldu. İlişkilerin daha iyi bir şekilde yeniden kurulabilmesi için bu sorunun çözülmesini, Mısır´ın eski konumunu geri kazanmasını temenni ediyorum."

Ebu Merzuk Kaçırılan Filistinlilerle ilgili soruşturmanın Mısır ve Filistin tarafında sürdüğünü hatırlatarak, "Olayın Mısır topraklarında meydana gelmesinden dolayı büyük sorumluluğun da Mısır´a ait olduğunu" söyledi. 

Mısır´ın Refah Sınır Kapısı´ndan Kahire Havalimanı´na giden bir yolcu otobüsü, 19 Ağustos´ta ateş açılarak durdurulmuş ve otobüsteki 4 Filistinli genç kaçırılmıştı.

TÜRKİYE VE KATAR´A TEŞEKKÜR

Türkiye-Hamas ilişkilerine dair Ebu Merzuk, "Günden güne Türkiye ile ilişkilerimiz derinleşiyor. Filistin halkına büyük yardımlarda bulunan Türkiye ve Katar´a teşekkürlerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

Ebu Merzuk, Gazze´de "tekfirci örgütlerin bulunmasına" ilişkin "Filistin sahası boş değil ki orayı tekfirci örgütler doldursun. Bu oluşumlar varsa bile oldukça sınırlıdır. Gazze´de güvenlik oldukça sıkı" dedi. 

Kudüs´teki gerek Müslümanlara gerek Hristiyanlara ait tüm kutsal mekanların üzerlerine emanet olduğunu belirten Ebu Merzuk, Mescid-i Aksa´nın Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesi tehlikesine de dikkati çekerek, İslam İşbirliği Teşkilatı, Fas´taki Kudüs Komitesi, Arap Birliği ve Ürdün başta olmak üzere İslam dünyasına, ellerindeki tüm imkanlarla Aksa´nın yıkılması aşamasına gelmeden önce bu komploya karşı mücadele etme çağrısında bulundu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER