Tarih: 15.06.2018 11:33

GÜRCİSTAN´DA BAŞBAKAN ADAYI BELLİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Giorgi Kvirikaşvili´nin dün görevinden istifa etmesinin ardından bugün akşam saatlerinde iktidardaki Gürcü Hayali partisinde yeni başbakan adayının belirlenmesi için bir toplantı düzenlendi. 

Partinin Tiflis´teki merkezinde yaklaşık bir saat süren toplantının ardından Gürcü Hayali Siyasi Konseyi Üyesi Milletvekili Arçil Talakvadze, eski Maliye Bakanı Mamuka Bakhtadze´yi başbakan adayı gösterdiklerini bildirdi.

Talakvadze´nin ardından konuşan başbakan adayı 36 yaşındaki Bakhtadze, Gürcistan´ın Avrupa-Atlantik entegrasyonu sürecinin hızlandırılması, etkili ve ekonomik adımların atılması ve eğitime destek verilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Dün görevinden istifa eden eski Başbakan Kvirikaşvili´nin kabinesinde 2017 Kasım´dan bu yana Maliye Bakanı olarak görev alan Bakhatadze, 2013-2017 yılları arasında Gürcistan Demiryolları Genel Müdürü olarak çalıştı.

Gürcistan anayasasına göre, Gürcü Hayali partisinin 7 gün içerisinde yeni başbakan adayı ve yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili´ne sunması gerekiyor.

Margvelaşvili´nin parlamentoya bir hafta içinde yeni kabine listesini göndermesi gerekiyor.

- Kvirikaşvili´nin istifa kararı

Başbakan Kvirikaşvili, Gürcü Hayali Başkanı Bidzina İvanişvili ile bazı temel konularda fikir ayrılıkları yaşadığını belirterek, dün görevinden istifa etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —