Guaido´nun Venezuela hükümetiyle gizlice görüştüğü ortaya çıktı

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez, düzenlediği basın toplantısında kendisini ülkenin ´geçici devlet başkanı´ ilan eden Guaido´nun, üst düzey hükümet yetkilileriyle yaptığı gizli görüşmenin görüntülerini izletti. Rodriguez, ayrıca Guaido´nun ABD

Guaido´nun Venezuela hükümetiyle gizlice görüştüğü ortaya çıktı

Venezuela´da geçen hafta başkanlık yemini ederek kendisini ülkenin "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´nun, hükümetin üst düzey yetkilileriyle gizlice görüştüğü görüntüler ortaya çıktı.

Venezuela İletişim, Kültür ve Turizmden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, Caracas´taki Devlet Başkanlığı Sarayı´nda düzenlenen basın toplantısında, Guaido´nun, Kurucu Meclis Başkanı ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello ile görüştüğü görüntüleri gösterdi.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Rodriguez, önce Guaido´nun, bir röportaj sırasında kendisine Cabello ile görüşüp görüşmediği sorusuna "(Cabello hakkında) Bu adamı hepimiz tanıyoruz. Bir arkadaşım bana onun hakkında şöyle demişti; ´O doğru söylerken bile yalan söyleyebiliyor." cevabını verdiği görüntüleri izletti.

Ardından, Guaido´nun 22 Ocak´ta Caracas´taki bir otelde Cabello ile görüştüğünü yineleyen Rodriguez, Guaido´nun güneş gözlüğü taktığı ve kapüşonlu bir kıyafetle Ulusal Meclis Sekreteri Roberto Marrero ile otelin içinde yürüdüğü güvenlik kamerası görüntülerini sundu.

Rodriguez, Guaido´nun Cabello ile yaptığı görüşmede, başkanlık iddiasında bulunmayacağını belirterek yalnızca Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yeniden seçim yapılması için görüşme talep ettiğini aktardı.

ABD BASKI İLE YEMİN ETTİ

Rodriguez, Guaido´nun ABD´nin baskısıyla başkanlık yemini ettiğini vurguladı.

Cabello-Guaido görüşmesine Venezuela Yerel Tedarik ve Üretim Komiteleri Ulusal Koordinatörü Freddy Bernal´in de katıldığı görüntülerde yer aldı.

Venezuela´da muhaliflerin mitinginde kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido, daha önce bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, kendisinin hükümet yetkilileriyle gizlice görüştüğü iddialarını yalanlamıştı.