Tarih: 25.03.2018 19:13

FRANSIZ SİYASETÇİ SOSYAL PAYLAŞIMI NEDENİYLE GÖZALTINA ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Kamu yayıncısı FranceInfo´da yayınlanan haberde, muhalefetteki Boyun Eğmeyen Fransa (FI) partisi üyesi siyasetçi Stephane Poussier´nin gözaltına alındığı kaydedildi.

Haberde, Poussier´nin dün Twitter´da paylaştığı, 2014´te jandarma tarafından öldürülen Remi Fraisse isimli vatandaşa gönderme yaparak, "Macron´un bir seçmeni daha azaldı" ifadelerine yer verdiği mesajının ülke çapında tepki ve kınamaya yol açtığı belirtildi.

"Terörü övmek suçu" işlediği gerekçesiyle Poussier, Dives-sur-Mer kentinde bulunan evinde gözaltına alındı.

Partiden uzaklaştırıldı

Poussier´nin partisi Aşırı sol Boyun Eğmeyen Fransa Partisi tarafından yayımlanan bildiride, Poussier´nin ifadelerinin en ağır şekilde kınandığı ve kendisinin derhal partiden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Trebes ve Carcassonne kentlerinde, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı saldırılarda ağır yaralanan 45 yaşındaki jandarma Arnaud Beltrame, hastanede hayatını kaybetmişti. Beltrame, Super U isimli süpermarketteki rehinelerden birinin yerine geçmiş, bu davranışıyla ulusal kahraman ilan edilmişti.

Beltrame´ın daha önce 4 yıl Fransa cumhurbaşkanlığı sarayı Elysee´de "Cumhuriyet Muhafızı" olarak görev yaptığı ve kısa süre önce bölgede bir terör saldırısı tatbikatını yönettiği öğrenilmişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —