Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa'dan, İsrail'i boykot eden Filistinli gruba 10 milyon dolar hibe

Fransız hükümeti, İsrail'i boykot hareketinin önde gelen destekçilerinden biri olan Filistinli bir STK'ya, yaklaşık 7,3 milyon Euro (10 milyon dolar) hibe etti.

Fransa

Fransız hükümeti, İsrail karşıtı BDS´nin ( Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi) önde gelen destekçilerinden biri olan Filistinli bir STK'ya, yaklaşık 10 milyon dolar tahsis etti.

İklim, biyolojik çeşitlilik, barış, eğitim, kentsel gelişim ve sağlık konularına odaklandığı söylenen Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) geçen yıl, Batı Şeria'da iyi hükümet uygulamalarını teşvik ettiğini belirten Filistinli bir grup olan NDC'ye 10 milyon dolar hibe verdi.

Filistin-İsrail çatışması çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarının ve yabancı hükümetlerin faaliyetlerini araştıran İsrailli bir grup olan NGO Monitor, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Fransız hükümetine hibesini revize etmesi çağrısında bulundu.

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Sözcüsü Magali Mevellec, hibenin Fransız yasalarına uygun olduğunu belirtti. Mevellec, Fransa'nın, Filistin toprakları olarak gördükleri(!) yerlerde halkın yaşam koşullarını iyileştirmek ve güçlendirmek için destek olduklarını söyledi.

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) nedir?

Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) amacı, denizaşırı ve gelişmekte olan ülkelerde projeleri desteklemektir. AFD, eğitim, enerji, sağlık, su gibi alanlarda projeleri destekliyor. Bu faaliyetlerini gerçekleştirirken özellikle krediler, hibeler ve teknik yardım araçlarını kullanıyor. Kredi ve hibe programlarından yönetimler, şirketler ve STK’lar da faydalanabiliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER