Tarih: 02.08.2019 11:37

Fransa´dan ´Cevad Zarif´ açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Fransa Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, "Fransa, tıpkı E3 ortağı ülkeler Almanya ve İngiltere gibi, Amerika´nın İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif´in yaptırım listesine alması kararını endişeyle bir kenara not etti ve bu kararı desteklemiyor" denildi. Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

"Fransa olarak, özellikle, tansiyonun yüksek olduğu bu dönemde, öncelikli olarak tüm diplomatik kanalların açık olması gerektiğini düşünüyoruz. E3 ortaklarının Dışişleri Bakanları, bölgedeki tansiyonun düşmesi ve Tahran´ın nükleer anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile düzenli olarak temas halindedirler. Aynı zamanda, Amerikan yönetiminin, Viyana Anlaşması´yla öngörülen sivil nükleer işbirliği projelerine yönelik yaptırımlardan muafiyeti yeniden gözden geçirme yönünde aldığı olumlu kararı da not aldık."

Avrupa Birliği yetkilileri de ABD´nin Cevad Zarif´i yaptırım listesine alması konusunda üzüntü duyduklarını ifade etti ve Washington´un bu adımına rağmen Zarif ile iletişimde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, Brüksel´de yaptığı açıklamada, ?İran´ın en üst düzey diplomatı olan Cevad Zarif ile çalışmaya devam edeceğiz. Bunu diplomatik kanalların korunmasının önemli olduğu bakışıyla söylüyoruz? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —