Fransa: İran ile görüşmek için Trump´tan izin almamız gerekmiyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD Başkanı Trump´ın, Macron´un İran´a ´karışık sinyaller gönderdiği´ yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Fransa: İran ile görüşmek için Trump´tan izin almamız gerekmiyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD Başkanı Trump´ın, Macron´un İran´a ´karışık sinyaller gönderdiği´ yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Le Drian, İran ile görüşmelerde bulunmak için Trump´tan izin almaya ihtiyaçlarının olmadığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump´ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un ´İran´a karışık sinyaller gönderdiği´ yönündeki açıklamasına ilk tepki Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian´dan geldi.

Le Drian yaptığı açıklamada, "Fransa´nın İran dahil diğer devletlerle müzakerelerde bulunmak için ABD´den yeşil ışık alması gerekmiyor" dedi.

Bakan Le Drian şöyle devam etti:

"Fransa, bölgede barış ve güvenlik için ve gerginliklerin azalmasını kolaylaştırmak için çok çalışıyor. Bunu yapmak için de kimseden izin alması gerekmiyor."

Diğer yandan Le Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Macron´un, ABD ile İran arasındaki gerginliği başta Avrupalı olmak üzere Paris´in ortaklarıyla ´tam bir şeffaflıkla´ çözmeye çalıştığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Fransız mevkidaşı Macron´a yüklenmişti.

Trump, paylaşımında "İran´ın ciddi bir mali sıkıntısı var. Umutsuzca ABD ile görüşmek istiyorlar ancak bizi temsil etmeye çalışanlar, buna Fransa Cumhurbaşkanı Macron da dahil, onlara karışık sinyaller veriyor" ifadelerini kullanmıştı.