Fransa Erdoğan´ı yalanladı: Tapeler bize verilmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Cemal Kaşıkçı cinayetini belgeleyen tapelerin ?ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere´ye verildiğine´ dair açıklaması üzerine konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, tapelerin kendilerine verilmediğini söyledi.

Fransa Erdoğan´ı yalanladı: Tapeler bize verilmedi

France 2 kanalına konuşan Jean-Yves Le Drian, tapelerin verildiğine dair bir bilgisi olmadığını söyledi ve "Bildiğim kadarıyla, Türkiye Cemal Kaşıkçı cinayetinin tapelerini Fransa´ya vermedi" dedi. 

Fransız bakan ayrıca, "Erdoğan yalan mı söylüyor?" sorusuna ise "Bu, mevcut koşullarda oynayacak bir siyasi oyunu olduğu anlamına gelir" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris´te 1. Dünya Savaşı´nın son bulması için düzenlenen anma törenlerinde dünya liderleriyle biraraya gelmeden hemen önce, "Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan´a da verdik, Amerika´ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok" demişti. Cumhurbaşkanı aynı akşam Paris´te ABD Başkanı Donald Trump ile biraraya gelmiş, bir Beyaz Saray yetkilisi iki liderin Kaşıkçı cinayetine verilecek yanıtı ele aldığını söylemişti.