FOX BUSİNESS KANALINDA TÜRKİYE KARŞITLIĞI

Amerikan Fox Business kanalında yayınlanan bir programda sunucu ile konuğu arasındaki Türkiye karşıtı diyaloglar ile "Türkiye NATO´dan çıkarılmalı" şeklindeki sözleri tepki çekti.

FOX BUSİNESS KANALINDA TÜRKİYE KARŞITLIĞI

ABD´de "muhafazakar" çizgisiyle ve ABD Başkanı Donald Trump´a yakınlığıyla bilinen medya kuruluşu Fox´a ait Fox Business kanalında yayınlanan ve Lisa Kennedy´nin sunduğu programda ABD´nin Suriye politikası ve Türkiye ile ilişkileri konuşuldu.

Programa konuk olan emekli yarbay Ralph Peters ile sunucu Kennedy arasındaki Türkiye karşıtı diyaloglar dikkati çekerken, Ortadoğu´da İsrail´den sonra ABD´nin en önemli müttefikinin "terör örgütü PYD/PKK olduğu" açık bir şekilde savunuldu.

NATO diyaloğu dikkat çekti

Kennedy´nin, "Türkiye´ye saldıramayız çünkü NATO müttefikimiz. Kürtlere yardım edemeyiz çünkü Türkiye onlara saldırıyor. Ancak Kürtlerin yardımımıza çok ihtiyacı var. Neden Türkiye´yi NATO´dan çıkarmıyoruz?" şeklindeki sorusuna Peters, "Buna yüzde yüz katılıyorum. İlk olarak Türkiye´nin NATO üyeliğini askıya alabiliriz." yanıtını verdi.

Peters ayrıca "Türkiye şu anda da İsrail´den sonra Ortadoğu´daki en iyi müttefikimize saldırıyor. Türkler kötü, Kürtler iyi, biz de aptalız." sözleriyle PYD/PKK´ya "destek verdiğini" açıkça dile getirdi. Kennedy´nin de bu sözlere katıldığını dile getirmesi dikkat çekti.

Peters´ın "Ortadoğu´da dostlarınız değil müttefikleriniz olur; tabii İsrail hariç, kısmen de Kürtler." şeklindeki sözleri de ABD´nin Ortadoğu politikasına ilişkin bazı kesimlerin fikirlerinin bir yansıması olarak görüldü.

15 Temmuz FETÖ´nün darbe girişimini savunmuştu

Peters´ın, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Amerikan Fox News kanalının internet sitesinde "Türkiye´nin son umudu öldü." başlığıyla yayımlanan yazısı da büyük tepki toplamıştı.

Darbenin başarılı olmasını istediğini açıkça dile getiren Peters, bastırılan darbe girişiminin Türkiye için "son umut" olduğunu savunmuştu.