Tarih: 04.09.2018 17:10

FİLİPİNLERDE DUTERTE MUHALİF SENATÖRÜN TUTUKLANMASI TALİMATINI VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

04. 09. 2018 Salı

Filipinler´de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, dokunulmazlığı kaldırılan muhalif senatör Antonio Trillanes´in tutuklanması talimatını verdi.

Savcılık, eski bir deniz kuvvetleri subayı olan Trinalles´in 2003 ve 2007´deki iki askeri ayaklanmadaki rolü nedeniyle yargılanacağını bildirdi.

Duterte´den önceki Devlet Başkanı Benigno Aquino, selefi Gloria Macapagal Arroyo´nun başında olduğu hükümetlere yönelik ayaklanma girişimlerine karışan, aralarında Trinalles´in olduğu genç subaylara af getirmişti.

Tutuklama kararını hukuk dışı olarak niteleyen Senatör Trinalles, emniyet yetkilileri tutuklamak üzere kendisini dışarıda beklerken Kongre´de oturma eylemi yaptı.

Trinalles, burada gazetecilere ve destekçilerine hitap etti.

Duterte yönetimini, 1970´lerde ülke genelinde olağanüstü hal ilan eden Ferdinand Marcos´un yönetimine benzeten Senatör Trinalles, "Bugün fiilen 1970´lerin olağanüstü koşullarını yaşıyoruz. Yasaları kendi amaçlarına göre yorumlayarak siyasi muhalefeti mahkum etmek üzere kullanıyorlar." dedi.

Trinalles´in tutuklanmasından önce, Duterte´yi Davao Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yargısız infazlar yapmak ve uyuşturucu ticaretinden menfaat sağlamakla suçlayan insan hakları savunucusu muhalif senatör Leila de Lima da tutuklanmıştı.

Duterte´yi eleştiren bir başka isim olan Yüksek Mahkeme Yargıcı Maria Lourdes Sereno da meslektaşları tarafından görevinden uzaklaştırmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —