FETÖ SAPKINLIKTA SINIR TANIMIYOR

FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen, 24 Haziran 2018 seçim sonuçları ile yaptığı açıklama sapkınlığını bir kez daha ortaya koydu. Terör örgütü elebaşı ´Ben elimden geleni yaptım ancak Allah böyle istedi´ diyerek, adeta Allah´ı suçlayarak sapkınlıkta sınır ta

FETÖ SAPKINLIKTA SINIR TANIMIYOR

İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen, 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkisi, "Her şeyin doğrusunu Allah bilir. O ne dilerse o olur. Hikmetinden sual olunmaz. Demek istihkakımız bulmuş. Bize Allah´a teslim olmak ve aktif sabır içerisinde yola devam etmek düşer. Mevlam hak şerleri hayr eyler. Allah´adır tevekkülümüz, itimadız" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu açıklama örgüt tabanında; "Vaat edilen umutların seçim sonuçlarıyla birlikte tükendiği ve çaresiz kalındığı, bu bağlamda Gülen´in ´ben elimden geleni yaptım ancak Allah böyle istedi´ diyerek yaşanılanları ve gelinen süreci kabullenmediği, sonuçta kimsenin Allah´ı suçlayamayacağına göre bu açıklamanın Gülen´in kendisini kurtarma amaçlı olduğu" şeklinde değerlendirildi.

Diğer taraftan, seçim sonuçlarının, itirafçıları artıracağı ve yurt dışına çıkışları hızlandıracağı, yönünde örgüt tabanında beklenti oluşmasına neden olduğu da tespit edildi.