Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Faiz Haram, Anlamam!

Adnan ÖKSÜZ

Faiz Haram, Anlamam!

Hafta sonu Erzincan İmam Hatip Lisesi mezun ve mensupları programına katıldım.

Şile Belediye Başkan yardımcısı ve 1980´li yıllarda imam hatipte Türkçe-Edebiyat öğretmenimiz olan Mehmet Turan Temel ile Osman Aktaş´ın misafiriydik. İşte izlenimlerim;

Erzincan İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve bu programlara müsait olduğunda devamlı katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, tayini Ankara´ya çıktığı için bu kez yoktu.

* Vasip Şahin Bey de, son Valiler Kararnamesi´nde tayini Sakarya´ya çıkan ve Vasip Bey´le aynı okul mezunu Vali Ahmet Hamdi Nayır da programa telefonla bağlanarak iyi dileklerini paylaştılar.

* Lütfi Doğan Hoca ile yıllardır ilmi çalışmalarda bulunan Ali Küçüker Hoca´ya ait 2 hatıra oldukça dikkat çekiciydi; ?Ali Küçüker Hoca vaazlarına devam ederken bir süre de Erzincan İmam Hatip Lisesi´nde meslek derslerine girdi. Yaptığı sınav kâğıtlarını dolabına koyması için bir öğrenciye teslim etti. Sınav sonuçları açıklandığında en çok şaşıran isimlerden biri müdür yardımcısı Ali Fuat Baş oldu. Küçüker Hoca´yı makamına çağırdı ve ?Hocam bu nasıl oldu? Öğrenciler bu kadar yüksek notu nasıl aldılar? Tüm öğrencilerin notları neredeyse 100. Nasıl olur!? cümlelerini sarf etti. Durum az sonra ortaya çıktı; meğerse sınav kâğıtları sınıftan öğretmenin dolabına gidene kadar değişmiş, değiştirilmiş. Ali Küçüker Hoca bu gerçeği öğrendikten sonra, ?İmam hatip öğrencisi kopya mı çeker ya hu!? tepkisini dile getirir ve okulda ders vermeyi bırakmaya karar verir.?

* İkinci hatıra da şöyle: ?Ali Küçüker Hoca bir gün ekonomi terimleri ile ilgili brifing alır kurmaylardan. Sıra faize gelir. Brifingi veren kişi, ?Bilmem anlatabildim mi hocam!? der. Ali Küçüker Hoca ısrarla, ?Anlamadım? der ve şöyle noktalar: ?Faiz haram. O yüzden anlamak da istemiyorum...?

* Program Şile gibi İstanbul merkeze hayli uzak bir yerde olmasına rağmen katılım oldukça yüksekti. AlaaddinSaltabaş, Burhan Aka, Numan Şeker ve kardeşi Osman Şeker Bursa´dan ekip olarak geldiler.

* Osman Şeker, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem´le aynı beldeden, Tercan/Mercan´dan... İyi arkadaşlar. Osman Şeker, ?Adnan Bey´i görünce 28 Şubat darbesinde kapatılan Vakıf Öğrenci Yurtlarının 16 yıldır neden hâlâ açılmadığını soracağım ve cevabını size de ileteceğim, söz!? dedi. Haydi bakalım...

* Emekli öğretmen ve iş insanı İshak Coşkun, ERİMDER Başkanı, avukat Ahmet Ercan Tellioğlu ve Salih Ateş ağabeyimiz organizasyonun başından sonuna kadar kusursuz geçmesi için büyük çaba sarf ettiler.

 

* İmam hatipten öğretmenlerimiz Hilmi Seçkin (ingilizce), Hıfsı Kaymaz (Fizik), Naci Çelik (meslek) de programdaydı. Türker Saltabaş, Mustafa Temel, Cemal Çelik, Dr. Yusuf Lambacı, Prof. Dr. Mustafa Kösem, Rüştü Özker, Büyükçekmece Müftüsü İrfan Üstündağ, Abdurrahman Yılmaz, Esalettin Çakır, Kenan Aydın, Muammer Aslan, Celal Ekinci, İsmail Bingöl, Muhammet Yılmaz, Mehmet Yılmaz gözüme takılan isimlerdi?

* ?Çırpınırdı Karadeniz? marşını andıran bir ortamda, deniz kenarında, belediyeye ait güzel bir mekânda mezun ve mensuplar eski hatıraları yâd etti. Mezunlardan biri kulağıma eğilerek, ?İnsan burada yaşlanmaz!? diye fısıldadı.

Emeği geçenlere teşekkürler...

MEDYA, ATOM BOMBASINDAN DAHA TESİRLİ BİR SİLAHTIR

* Hak ve bâtıl mücadelesi Hazreti Âdem´den kıyamete kadar devam edecektir. Asıl olan bizim hangisinin yanında yer aldığımızdır.

* Peygamberimiz (s.a.v.) medyayı nasıl kullanmıştır?

* Tebliğ vasıtası medya (gazete ve TV´ler?)

* Medya atom bombasından daha tesirli bir silahtır.

* Medyanın insanlar üzerindeki büyük tesiri nedir?

* 5n + 1k formülü eksiktir. Formül 6n + 1k olmalıdır! Nasıl yani? Olaylara bakış açısı yani nazarın ?n?si de ilave edilmelidir.

* İşbirlikçi medya ile milli medya arasındaki farklar nelerdir?

* Bir ülke nasıl sömürülür? Bu alanda medya nasıl görev yapmaktadır?

* Ahtapotun kafasını kimler oluşturur?

Yukarıdaki tüm soruların cevabı, Milli Gençlik Vakfı (MGV) eski Başkanı Nevzat Laleli´nin yazdığı, ?En Güçlü Silah: Medya? kitabında.

Kitap, bir HAY-DER (Hayırda Yarışanlar Derneği) yayını. Kitap, rahimozkol@gmail.com internet adresinden de istenebiliyor.

(Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 88/1 Maltepe/ANKARA

0.312.230 51 25 ? 229 47 75 ? 0.532.275 50 69)

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULMAYA DEVAM EDİYOR

Din Görevlileri Birliği Derneği 6. Kardeşlik Köprüsü programı ile İstanbul´dan 45 hoca ve âlimi Doğu ve Güneydoğu Anadolu´daki 6 farklı ildeki ziyaret programları ile bölgedeki âlim ve medreselerle buluşturdu.

DİN-BİR-DER (Din Görevlileri Birliği Derneği) ve MEDAV (Medrese Âlimleri Vakfı) bölgeler arası birlik ve beraberliği artırmak, ümmet birliği yolunda gönül köprüleri kurmak ve hocalarla-molla, seydaları birbiriyle tanıştırmak-istişare ortamı oluşturmak amacıyla İstanbul´dan 45 âlim ve din görevlisini 6 gün süren ziyaret programıyla Doğu´daki (Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Bitlis, Batman, Mardin) âlim ve medreselerle buluşturdu.

 

 

 

25 Ekim Perşembe günü İstanbul´dan yola çıkan heyet, sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Bitlis, Batman ile Mardin´de ?kardeşlik köprüleri? kurdu. 

DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin H. Yıldırım Hoca ve MEDAV (Medrese Âlimleri Vakfı) Genel Başkanı Tayyip Elçi, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

6.sının gerçekleştiği ?Kardeşlik Köprüsü?nün 60.sını da yapabilme dualarında bulundu.

Heyet, bölgedeki âlimler ile İstanbul´daki âlim ve din görevlilerinin ilerleyen süreçte de birçok ortak organizasyon düzenleyip kardeşliğe nice köprüler oluşturmasını hedefledi.

***

Şunu söylemek isterim; bu türden faaliyetlerin kesintisiz devam etmesi elzem?



Anahtar Kelimeler: Faiz Haram Anlamam

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz