ERKEN SEÇİM KKTC´DEKİ YEREL SEÇİM TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ak Parti ve MHP´nin anlaşarak aldığı erken seçim kararı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde (KKTC), 1 Temmuz´da yapılacak yerel seçimlerin tarihini de etkiledi.

ERKEN SEÇİM KKTC´DEKİ YEREL SEÇİM TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ak Parti ve MHP´nin anlaşarak aldığı erken seçim kararı sonrasında, Yüksek Öğretim Kurumu´nun 1 Temmuz´da sınavların yapılacağını açıklaması ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde (KKTC), 1 Temmuz´da yapılacak yerel seçimlerin tarihininin değiştirilmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya gelen Başbakan Tufan Erhürman, seçim tarihinde değişikliğe gidileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ile konuyu konuştuklarını anlatan Erhürman, Türkiye´de erken seçim tarihi kararının KKTC´deki yerel seçimleri de etkileyeceğini belirterek şöyle dedi:

"Gelişmeleri Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştük. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Şefik ile bir görüşme yapacağım. Bir karar vermek gerekirse Meclis´te yasa değişikliğine de gidilerek bir sonuç alacağız. Türkiye´deki belirsizliğe ilişkin tabloyu net olarak görebilirsek bugün bir karar üretmemiz olasıdır. Benim görüşüm eğer YSK da buna onay verirse, ilk konuşulan tarih, yani 24 Haziran en makul tarih olacaktır."